ABD’den İsrail’e sert eleştiri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail’in yerleşim politikasını eleştirerek, "İsrail, tehlikeli bir yere gidiyor” dedi.Kerry, ABD’nin başkenti Washington’da Brookings Enstitüsü’nün yıllık konferansına katıldı. Gündeminde Filistin-İsrail...

banner279
05 Aralık 2016 Pazartesi 12:50

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail’in yerleşim politikasını eleştirerek, "İsrail, tehlikeli bir yere gidiyor” dedi.
Kerry, ABD’nin başkenti Washington’da Brookings Enstitüsü’nün yıllık konferansına katıldı. Gündeminde Filistin-İsrail sorunu vardı. Kerry, İsrail yönetiminin, Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri inşasına devam etmesinin barış için engel olduğuna vurgu yaparak, “İsrail, tehlikeli bir yere gidiyor” diye konuştu.
John Kerry İsrail’in Filistin’le yaşadığı sorunun sadece bu iki ülkeyi ilgilendirmediğini de paylaştı. İsrail-Arap ülkeleri arasındaki ilişkinin de bu çatışmadan olumsuz etkilendiğini söyledi. Kerry, İsrail’in iki devletli çözüm arayışı ve yerleşimci politikasını aynı anda devam ettiremeyeceğini belirterek, ikisinden birini seçmesi gerektiğini kaydetti.Kerry, İsrail’in uyarıları hiç dikkate almadığını da sözlerine ekledi

Son Güncelleme: 05.12.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287