Bulgaristan’da sığınmacı karşıtlığı yükseliyor

Bulgaristan’da sığınmacılara karşı halkın ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği tepkiye yerel yönetimler de katılmaya başladı.

banner279
13 Şubat 2017 Pazartesi 12:43
Bulgaristan’da sığınmacı karşıtlığı yükseliyor

Bulgaristan’da sığınmacılara karşı halkın ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği tepkiye yerel yönetimler de katılmaya başladı.

Ülkenin batısındaki Elin Pelin İlçe Belediye Başkanı İvailo Simeonov, ilgili kurumların onayına rağmen Suriyeli sığınmacı bir ailenin ilçede ikamet etmesine izin vermiyor. Suriye’deki savaştan kaçarak eşi Fatima ve iki oğluyla Türkiye üzerinden Bulgaristan’a gelen Fahim Caber, Bulgaristan Devlet Sığınmacılar Ajansından ülkede ikamet izni almasına rağmen Elin Pelin Belediyesi, kendisine ilçe sınırları içinde yaşamasına müsaade etmiyor.

Halkın Suriyeli aileyi istememesini gerekçe gösteren Belediye Başkanı Simeonov, Caber ailesinin ilçede ikameti konusunda herhangi yasal bir engel bulunmamasına rağmen Suriyelileri istemediklerini belirtti.

"YASALARA VE İNSAN HAKLARIN AYKIRI"

Suriyeli sığınmacı ailenin avukatı Akram Nayüf, ikamet izni verilmemesinin uluslararası insan hakları ve Bulgar yasalarına aykırı olduğunu kaydederek, "Bu insanların ülkede ikamet için statüleri var. Bu yüzden böyle bir engelle karşılaşmaları yasal değil" dedi.

Fahim Caber, Elin Pelin’de istenmedikleri için başka bir şehre gitmeyeceklerini çünkü başka yerde de yerel yöneticilerden veya halktan aynı tepkileri göreceklerine inandığını ifade etti.

Ülkede getirilen kamuoyu araştırmaları halkın büyük bir çoğunluğunun sığınmacıları istemediklerini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta Smolian İline bağlı Şiroka Lıka ilçesinde bulunan yetimhaneye gönderilen iki Afgan çocuk, yerel halkın şiddetli tepkisi nedeniyle başkent Sofya’ya geri gönderilmişti.

Son Güncelleme: 13.02.2017 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287