Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'ne Ülkü Ocaklı bir Bakan atandı

Özellikle İstanbul'da ülkücü camianın yakından tanıdığı bir isim olan Okan Ertorun, Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti’nin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu.

banner279
20 Şubat 2017 Pazartesi 22:55
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'ne Ülkü Ocaklı bir Bakan atandı

Ülkü Ocakları’nda ilçe başkanlık görevi yapan, İstanbul Ülkücü İşçiler Derneği’nde önemli görevler üstlenen, ülkücü camianın yakından tanıdığı Okan Ertorun, Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Başbakanı Anwar Yusuf Turani’nin imzasının yer aldığı görev tebliğinde; “Anayasamızın vermiş olduğu yetkiyle, özgürlük ve tam bağımsızlık mücadelesi veren Doğu Türkistan halkını temsil için 2004 yılında oluşturmuş olduğumuz ve 2016 yılında revize ettiğimiz Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümetimizde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak atanmış bulunmaktasınız.

Görevinizde başarılar diler, resmen tebliğ ederiz” ifadeleri yer aldı. Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Okan Ertorun, “Beni böylesine şerefli göreve uygun gören muhterem Başbakanım Anwar Yusuf Turani Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Gök bayrağımızın öz vatanında özgürce dalgalanması ve esaret altındaki Doğu Türkistan'ımızın müstakiliyetine kavuşması için canım pahasına mücadele edeceğime şeref ve namus sözü veriyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287