Filipinler BM’den kopma noktasına geldi

Filipinler’deki uyuşturucu sorunu ve Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin aldığı radikal kararlar, ülkeyi BM’den kopma noktasına getirdi.Uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadelede Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin göreve geldiği...

banner279
22 Ağustos 2016 Pazartesi 12:21
Filipinler BM’den kopma noktasına geldi

Filipinler’deki uyuşturucu sorunu ve Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin aldığı radikal kararlar, ülkeyi BM’den kopma noktasına getirdi.
Uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadelede Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin göreve geldiği 30 Haziran’dan bu yana uyuşturucuyla bağlantılı ölü sayısının bin 800’ü bulmasının ardından BM’den gelen eleştirilere Duterte’nin cevabı sert oldu. Ülkesindeki uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesini eleştiren BM’yi üyelikten ayrılmakla eleştiren Duterte, BM’yi yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlayarak Çin ve diğer ülkeleri yeni bir küresel ittifak kurmaya davet etti. Düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Ümran’ın fotoğrafını gösteren Duterte, ABD ve BM’nin Suriye’deki ölümleri durduramadığını ancak ülkesindeki uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesini eleştirdiğini söyledi. Devlet Başkanı Duterte’nin dünkü açıklamalarının ardından bugün konuşan Dışişleri Bakanı Perfecto Yasay ise Filipinlerin BM’de kalmaya devam edeceğini belirtti. Dışişleri Bakanı Yasay, Devlet Başkanı Duterte’nin bu sözlerinin şiddetli bir hayal kırıklığı olarak algılanması gerektiğini belirterek BM’de kalmaya devam edeceklerini söyledi.
Devlet Başkanı Duterte, 2 ay kadar önce göreve gelir gelmez uyuşturucu kaçakçılarına karşı başlattığı mücadelede, halka yaptığı çağrıda adalete karşı gelen uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesini istemişti. Bu mücadelede kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini belirten Duterte, her uyuşturucu baronu için 5 milyon peso (yaklaşık 320 bin lira) ödül vaat etmişti.
Duterte’nin göreve gelmesinden bu yana 900 kadar uyuşturucu kaçakçısının öldürüldüğü ifade ediliyor. Bir o kadar cinayet vakası da uyuşturucu bağlantılı olabileceği nedeniyle de polis tarafından soruşturma altına alındı.
(İHA)

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287