Fırtına ve yağış Airlie Plajını vurdu

Saatte 210 ila 250 kilometre hızla esen kuvvetli rüzgar ve yağmur, Airlie Plajını vurdu.

banner279
28 Mart 2017 Salı 11:34
Fırtına ve yağış Airlie Plajını vurdu

Saatte 210 ila 250 kilometre hızla esen kuvvetli rüzgar ve yağmur, Airlie Plajını vurdu.

Airlie Plajını vuran ve bugün öğleden sonra Queensland kıyılarına varması beklenen tropikal siklonun, bu sabah Hayman adasını geçtiği, 50 kilometre çapında bir alanı vurduğu ve ana kıta yakınındaki Whitsunday adalarını etkilediği kaydedildi.

Avustralya Meteoroloji Dairesi Debbie Siklonunun saatte 155 ila 220 kilometre arasında etkili olmaya devam ettiğini açıkladı. Queensland Polis Komiseri Steward basın açıklamasında, Proserpine’de bir kişinin ciddi şekilde yaralandığını, çok sayıda hasar ve yaralanma olmasını beklediklerini söyledi. Siklonun birkaç saat sürmesinin beklenmesi sebebiyle bölgede bulunanlar evlerinden çıkmama konusunda ikaz edildi. Yetkililer Debbie Siklonunun Avustralya’da üç ila beş gün süreceğini, etkisinin ondan sonra anlaşılacağını belirtti.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Airlie sahilindeki yatlar parçalandı ve birbiri üstüne bindi. Siklon, Hayman Adasında saatte 263 kilometre hıza erişti. Ergon Enerji, Airlie sahili, Prosperpine, Bowen, Mackkay ve Cannonvale’de 48 bin kişinin elektriklerinin olmadığını kaydetti. Birçok evin pencereleri kırıldığı ve çatısının uçtuğu belirtilirken, bazı evler sular altında kaldı.

HABER 24

Son Güncelleme: 28.03.2017 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287