Hollanda'dan terör örgütü PKK'ya izin!

Terör örgütü PKK yandaşları, Hollanda'nın verdiği izinle Lahey kentinde terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve örgütü simgeleyen bez parçaları ile yürüyüş yaptı.

banner279
21 Mart 2017 Salı 08:46
Hollanda'dan terör örgütü PKK'ya izin!

Nevruz kutlaması olarak sunulan etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı.  Yapılan konuşmalarda, anayasa referandumunda "hayır" oyu verilmesi gerektiği  belirtildi.

Örgüt yandaşları daha sonra, polis eşliğinde yürüyüşe geçti. Terörist  başının posterleri ile PKK'yı simgeleyen bez parçalarını taşıyan örgüt  sempatizanları, sık sık Türkiye karşıtı ve terör örgütü lehinde sloganlar attı.

PKK yandaşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB kurumları yakınında  da nevruz adı altında etkinlik düzenleyerek, referandumda "hayır" oyu verilmesi  çağrısı yaptı.

Çifte standart

Hollanda'nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesinde olmasına  rağmen PKK'ya verdiği izin çifte standart olarak değerlendiriliyor.

PKK'ya izin veren Hollanda, Türk bakanların etkinlik düzenlemesini ise  engellemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izni iptal  edilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da sınır dışı  edilmişti. Hükümet, bu engellemelere, "güvenlik ve kamu düzenini" gerekçe  göstermişti.

PKK yandaşları, hafta sonu da Türk bakanlara izin vermeyen başka bir  ülke olan Almanya'da gösteri düzenlemişti. Almanya yönetiminin PKK'ya verdiği  izin, Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287