KKTC’deki "yasadışı kürtaj" davası sonuçlandı

KKTC’deki 10 haftayı geçen gebeliklerin yasadışı sonlandırılmasıyla ilgili dava sonuçlandı.

banner279
28 Mart 2017 Salı 20:15
KKTC’deki "yasadışı kürtaj" davası sonuçlandı

KKTC’deki 10 haftayı geçen gebeliklerin yasadışı sonlandırılmasıyla ilgili dava sonuçlandı.

Girne’de Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.-Ada Hospital’de, Aralık 2015 ile Şubat 2016 tarihleri arasında meydana gelen, hamileliklerin yasa dışı sonlandırılma vakalarıyla ilgili bir yılı aşkın süredir devam eden duruşmalar, bugün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 6 sanıklı yasa dışı kürtaj davasında, Dr. Fahri Karagözlü’ye 5, Dr. Rasıha Serdaroğlu’na 4 ve hemşire-ebe Ayşegül İşbilen’e 2 yıl hapis cezası verdi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek ve ameliyat hemşiresi Taner Okburan’ın tüm davalardan beraatine; Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasıha Serdaroğlu ve hemşire-ebe Ayşegül İşbilen’in yasa dışı kürtaj da suçlu bulunarak cezaevine gönderildi.

HABER 24

Son Güncelleme: 28.03.2017 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287