Macaristan’da mültecilerin ülke içinde serbestçe dolaşımı yasaklandı

Macaristan’da mültecilerin ülke içinde serbestçe dolaşımı, çıkarılan kanunla yasaklandı.

banner279
28 Mart 2017 Salı 12:11
Macaristan’da mültecilerin ülke içinde serbestçe dolaşımı yasaklandı

Macaristan’da mültecilerin ülke içinde serbestçe dolaşımı, çıkarılan kanunla yasaklandı.

Alınan kararla yasal ya da yasa dışı yollardan Macaristan’a girerek iltica başvurusunda bulunan mülteciler, başvurularının Macar yetkililer tarafından cevaplanana kadar kaldıkları kamptan dışarı çıkamayacaklar. Macar İçişleri Bakanlığı, Macaristan genelinde 320 mültecinin sığınma hakkı talebinde bulunduğunu, bu mültecilerin şimdiye dek kaldıkları kamplardan serbestçe dışarı çıkarak yaşadıklarını, ancak çıkarılan yeni kanunla birlikte mültecilerin sığınma talepleri cevaplanana kadar kamptan çıkamayacaklarını açıkladı.

Macaristan geçtiğimiz yıllarda Sırbistan ile 175 kilometre olan sınırını jiletli tel örgüyle örmüş, mültecilerin gelmesini engellemişti. Macaristan’ın Sırbistan ile olan Tompa sınır kapısında haftalardır bekleyen mülteciler ise Macar hükümetine kızgın.

BAZILARI HAFTALARDIR, BAZILARI AYLARDIR KAMPTA

Önce İzmir ardından da Yunanistan üzerinden 2 hafta önce Sırbistan’a geldiğini belirten Libyalı Süfyan, Macaristan ve Avusturya üzerinden Fransa’ya gitmek istediğini, ancak Macarların buna izin vermediğini söyledi. 5 gündür soğuk havalarda dışarıda yattığını bu nedenle de hastalandığını belirten Süfyan, hastalığının her geçen gün ilerlediğini, kendilerine günde bir kez yemek ve bir kez su verildiğini söyledi. 5 aydır Sırbistan’da olduğunu söyleyen Faslı Kerim ise ailesinin İtalya’da olduğunu, Avusturya’ya gitmek istediğini, Macaristan’ın problem çıkardığını ve geçişlerine izin vermediğini belirtti. 2 sene Türkiye’de yaşayan Cezayirli mülteci Ahmed, önce İstanbul ardından İzmir’de yaşadığını, daha sonra ise Yunanistan’a geçerek burada 6 ay cezaevinde yattığını, serbest kaldıktan sonra Makedonya üzerinden Sırbistan’a geldiğini açıkladı. Macaristan’ın ülkeye girmesine izin vermediği için haftalardır dışarıda yattığını, elbiselerini yıkayarak yol kenarındaki tel örgülerde kuruttuğunu söyleyen Ahmed, ailesinin Fransa’da olduğunu, kendisinin de ailesinin yanına gitmek istediğini, bir buçuk yıldır Fransa’ya gitmeyi başaramadığını belirtti. Macaristan-Sırbistan sınırındaki mülteciler daha önce Türkiye’de kaldıklarını, Türk devletinin kendilerine çok iyi baktığını, hiçbir zaman dışarıda yatmadıklarını, Türkiye’nin değerini çok daha iyi anladıklarını belirterek, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiklerini söylediler.

Macaristan’ın Kiskunhalas şehrindeki kapalı mülteci kampında açıklamada bulunan Macar vatandaşı Karoly ise şehirlerinde 2 adet mülteci kampının bulunduğunu, şehirlerinde mültecilerle ilgili hiçbir negatif olay yaşanmadığını, buradaki halkın neredeyse tamamının şehirlerindeki mülteci kamplarının kapanmasını istediklerini kaydetti. Bugünden itibaren geçerli olan karar yaklaşık 3 hafta önce alınmıştı.

HABER24

Son Güncelleme: 28.03.2017 12:16
Anahtar Kelimeler:
MacaristanSerbestülke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287