Siyasi krizin ardından Alman Bakanlardan yeni hamle

Alman bakanlar, Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi krizin daha da derinleşmemesi için Türkiye kökenli siyasilerle bir araya geldi.

banner279
29 Mart 2017 Çarşamba 18:39
Siyasi krizin ardından Alman Bakanlardan yeni hamle

Alman bakanlar, Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi krizin daha da derinleşmemesi için Türkiye kökenli siyasilerle bir araya geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İçişleri Bakanı Thomas de Maizire ve Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz Berlin’de eyalet milletvekilleri ve belediye meclisi üyeleri ile bir araya geldiler. Bakanların daveti üzerine gerçekleşen toplantıda Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerilimin Alman ve Türk toplumu üzerindeki etkilerin ve yaşanan gerginliğin düşürülmesi konusu ele alındı.

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’de anayasa değişikliği referandumu nedeniyle yaşanan tartışmalar sonucunda Almanya’da Türk karşıtı eğilimler konusunda uyarıda bulundu. Gabriel, Türkiye kökenli siyasetçilere iki ülke arasında köprü vazifesi görmelerini istedi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizire ise Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilerin başarılı uyumunun çıkan gerginlik nedeniyle "tehlikeyle karşı karşıya olduğunu, ancak yerle bir edilmediğini umduğunu” söyledi. Maizire, Türkiye kökenli siyasetçilerle toplumda birlikteliği sağlamak ve dışarıdan gelen her türlü etkiyi yok etmek için birlikte çalışmak gerektiğine değindi.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ise, " açık bir şekilde, Almanya’daki birlikteliğin hiçbir şekilde tehdit edilemeyeceğinin gösterilmesi gerektiğine” vurgu yaptı.

HABER 24

Son Güncelleme: 29.03.2017 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287