Ukrayna Nerede ve Nasıl Bir Ülkedir?

Ukrayna, özellikle gece hayatı ile ünlü olan bir ülke olsa da coğrafi güzellikleri ile de hiç de yabana atılmayacak bir ülkedir.

banner279
26 Kasım 2018 Pazartesi 17:23
Ukrayna Nerede ve Nasıl Bir Ülkedir?

Ukrayna, özellikle gece hayatı ile ünlü olan bir ülke olsa da coğrafi güzellikleri ile de hiç de yabana atılmayacak bir ülkedir. Ukrayna doğu Avrupa da yer alır. Yüz ölçümü, 603. 628 kilometre kare ile oldukça geniştir.  Üniter devlettir. Ukrayna, 26 tane oblast denilen idari bölgeye ayrılır. Ukrayna’nın başkenti Kiev’dir. En önemli şehirleri ise;

Odesa
Donetks
Simferropol
Sivastopol
Lviv
Yalta
Şehirleridir, ülke Ortodoks Hıristiyanlık inancına sahiptir. Türkiye den pasaportsuz ve vizesiz gidilebilir.  Ukrayna’nın doğusunda, Rusya, kuzey batısında beyaz Rusya, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan yer alırken, güney batısında Romanya ve Moldova ile kara sınırlarına sahiptir.  Ukrayna da devletin dili Ukraynacadır. Halkın % 67’si Ukraynaca konuşurken geri klan kısmı Rusça konuşmayı tercih eder. En çok konuşulan dil ise İngilizcedir. Ukrayna da % 70’lik kısım dini inanca sahipken %22’lik kısım dinsiz olduğunu belirtmiştir. Bir dini inanca sahip olan kısmın içinden %37’lik kısım dini inançlarına göre yaşadığını belirtmiştir.

Ukrayna’ya gitmek isteyenlerin çoğu, Ukrayna gece hayatı için Ukrayna’yı tercih eder. Özellikle ülkemizden gidişlerin çoğu nedeni Ukrayna’nın ucuz olması ve gece hayatının çok canlı olmasıdır. Özellikle yılbaşı eğlencesi için gideceklere alternatif olarak, Sragovat ve Slavskoe  gibi kayak merkezleri de Ukrayna ya gitmek için ayrı bir sebep olabilir.


Ukrayna’ya Tek Gideceklere Güvenlik Tavsiyeleri


– Apartman Benzeri Gunluk Ev Kiralamayin. Konaklamanizi Guvenlikli Bilinen Merkezi Yerlerdeki Otellerde Yapin.

– Gideceğiniz Yerleri Arkadas Ve Yakin Cevrenize Soyleyin.

– Hic Bir Hatuna Guvenmeyin Ve Tek Oldugunuzu Soylemeyin

– Gece Clublarda Fazla Ilgi Cekmeyin. Bol Keseden Etrafa Para Dagitmayin.

– Yollarda Gezerken Size Laf Atan Veya Degisik Davranislar Karsisinda Sakinliginizi Koruyun Ve Kimse Ile Muhabbet Etmeyin.

– Mumkun Oldugunca Kiyafet Ve Imajiniz Avrupaya Uyumlu Olsun. Dikkat Cejici Ve Ayirici Kiyafetler Giymeyin.

– Taksi Olarak Uber Kullanin ( Uber Taksi Şöforleri Özel Seçilmiş Ve Bilgileri Kayitli Kişiler Dolayisiyla Size Herhangi Bir Kötü Davraniş Ve Zarar Verecek Olaylar Yapmazlar)

– Clublarda Çok Alkol Alip Şarhoş Olmayin Bilinciniz Her Zaman Yerinde Olsun

– Ukrayna Icin Anlatilan Ve Gosterilen Her Yaziya Videoya Inanmayin.


Ukrayna da Yaşam Tarzı


Ukrayna’da okumayı düşünen kişilerin ya da Ukrayna’ya tatile çıkmayı düşünen kişilerin hep sordukları soru, Ukrayna’da yaşam tarzı nasıldır, sorusudur. Ukrayna diğer ülkelere oranla daha hareketli ve eğlenceli bir şehirdir. Ülkede hayat 24 saat boyunca devam eder. Gündüzleri farklı bir hayat geceleri ise farklı bir hayat sürülür. Özellikle Ukrayna’nın büyük ve turistik şehirlerinde hayat hiç durmadan akar. 24 saat boyunca açık çiçekçi, açık market ve tefeci bulmak mümkündür.  Ukrayna’da en çok iş yapan sektörlerden biri tefeciliktir. Bir eşyanızı rehin bırakarak 24 saat boyunca ödünç para bulmanız mümkündür.

Ukrayna Hızlı Bir Hayat Sürer

Ukrayna’da hayat yirmi dört saat boyunca kesintisiz ve hızlı bir şekilde akar. Ukrayna’da en çok dikkat çeken çiçekçilerin 24 saat boyunca açık olmasıdır. Bunun nedeni ise halkın çiçeklere çok önem vermesidir. Ukrayna’ da önem verilen çiçekler nerelerde kullanılır?

Ülkede çok tercih edilen çiçekler, hasta ziyaretlerinde
Arkadaş ziyaretlerinde
İş yeri ziyaretlerinde
Ev ziyaretlerinde
Arkadaş veya aile buluşmalarında çiçek sıkça kullanılır.
Ukraynalı bayanlar için çiçek olmazsa olmazlar arasındadır.  Ukrayna’da iş yaşamında ise; kadınlar erkeklerin yapabildikleri her işte çalışabilirler. Bu asfalt dökme, çöp toplama, maden ocaklarında çalışma gibi ağır işleri de kapsar. Kadınlar erkeklerle her iş yapabilmelerine rağmen, yasalar gereği erkeklerden aha az para alırlar. Burada yaşamayı düşünen kişiler daha çok bu konulara dikkat etmelilerdir.
Ukrayna Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Avrupa birliği sık sık Hristiyan kulübü olarak anılsa da son dönemde dinsel eğilimleri yıkarcasına önce Ortodoks olan Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimini birliğe kabul etti ardından yine bir Ortodoks ülke olan Ukrayna’yı tam üyelik yolunda önünü açtı. Tarihin uzun döneminde Osmanlı İmparatorluğuna bağlı olarak varlığını sürdüren Ukrayna halkı Osmanlı imparatorluğunun yıkılmasından sonra Sovyet sosyalist cumhuriyetler birliğinin bir üyesi olarak Rusya ile varlığına devam etti. Fakat Sovyetler birliğinin yıkılmasından sonra kendi ayaklarının üzerinde kalmayı başaran Ukrayna yine de uzun süre Rusya ile dirsek teması yaşamına devam etti.

Avrupa Birliği Üyeliği An Meselesi

Birlik üyeliği an meselesi olan Ukrayna tam olarak Rusça konuşan bir ülke ayrıca ülke nüfusunun %90 Rusya ya da Slav kökenli olarak biliniyor. Son derece modern ve eğitimli bir ülke olan Ukrayna da hayat oldukça ucuz olsa da yerli halkın alım gücü düşük olmasından kaynaklı olarak Türkler için ideal bir yaşam alanının ortaya çıktığını söylemek yanlış olmayacaktır. Tüm bu yönleri ile ele alındığında Ukrayna yatırımcılar ve öğrenciler için ideal bir adrese dönüşmüş durumda. Ayrıca ülkenin Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat etmesi de Türk öğrenciler için ideal olanaklardan biri olarak son yıllarda binlerce öğrencinin ülkeye akın etmesini sağlamış durumda.

Ukrayna Kişi Başı Düşen Gelir


Tarihi 1500 ila 2000 yıl eskiye dayanan Kiev prensliğinin devamı sayılabilecek olan slav ülkelerinin Karadeniz vasıtası ile komşumuz olan Ukrayna uzun yıllar Osmanlı imparatorluğunun bir parçası olarak varlığını sürdürmüştü. Fakat birinci dünya savaşı ile sona eren imparatorluk Ukrayna ve Rusya’nın bir araya gelerek Sovyetler birliğini kurmasını ve yola birlikte devam etmesini tetiklemişti. Daha sonra yıkılan Sovyetlerden geriye bağımsız olarak devam etme kararı alan Ukrayna kalsa da ekonomik olarak ülkenin yıllar içinde büyüme yakalayamaması nüfusun önemli oranda azalmasına neden oldu. Son sayımlara göre 45 milyon nüfusa sahip olan ülke de kişi başına düşen milli gelir ise 3 bin Amerikan doları seviyesine ulaşmış durumda.

Ukrayna Türkler için ideal bir durak

Ülkemiz ile kıyaslandığında çok daha düşük hayat standartlarına sahip olmasa da hayatın daha ucuz olduğunu söylemek Ukrayna için yanlış olmayacaktır. Zira ortalama 100 dolar ile Ukrayna da şehir dışında ev kiralamak mümkün olabilmektedir. Bu yönü ile bakıldığında temel ihtiyaçlar ve beslenmenin de ortalama olarak 200 dolar seviyesinde olduğu ülkede biraz tasarruf edilmesi durumunda aylık 300 dolar 250 dolar ile son derece mutlu bir şekilde yaşamak mümkün olabilmektedir. Ukrayna genç nüfusu ile eğitime büyük önem veren ülkelerin başında gelmektedir

Ukrayna Da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler


Ukrayna Doğu Avrupa’da yer alan 45 milyon nüfuslu güzel bir ülkedir. Ülkenin başkenti Kiev şehridir. Ukrayna doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları ile de muhteşem güzelliklere sahip bir ülkedir. Kızlarının güzelliği ile meşhur olan bu ülkeye seyahat ettiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri sıralayalım. Ukrayna şehirlerinden Kiev, Lviv, Odessa, Kharkiv,Lutsk mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

Ukrayna Da Gezilecek Yerler

Ukrayna’nın Kiev şehrindeki özgürlük meydanı görülmesi gereken en güzel yerlerdendir. Yine Kiev’de aziz Sofya Katedrali, Kiev Müzesi, şehrin giriş kapısı olarak inşa edilen Golden Gate mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Lviv şehri Unesco Dünya mirası listesinde bulunan güzel bir şehirdir. Brewery müzesi, opera binası, Potocki Sarayı, Dormition Katedrali, Lviv Ermeni Katedrali Lviv şehrinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

Ukrayna’nın Görülmesi Gereken Güzellikleri

Bir liman şehri olan Odessa Ukrayna’nın en güzel şehirlerindendir. Deribasovskaya , Devlet Opera Binası, Puşkin Müzesi, Potemkin merdivenleri ve merdivenlerin sonunda yer alan Duke De Richelieu Anıtı Odessa şehrinde mutlaka görülecek yerlerdir. Kharkiv şehrinde de bir Özgürlük Meydanı vardır ve görülmeye değer güzelliktedir. Tarih Müzesi, Kozmos Müzesi, Annunciation Katedrali, Uspensky Katedrali, Pokrovsky Katedrali ve hayvanat bahçesi Kharkiv şehrinde görülmesi gereken yerlerdir. Lutsk şehrinde ise Lubart Kalesi, Kitap Müzesi, Holy Trinity Katedrali, St. Peter and Paul Katedrali, Lutheran Kilisesi, Heykel evi, Lutsk Sanat Müzesi, Volin Etnografya Müzesi ve Çan Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

Ukrayna’nın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri
Ukrayna özellikle gece hayatından dolayı fazlaca ziyaretçi alır. Turistik ve estetik bir ülke olduğu için her yıl önemli ölçüde turist ağırlar. Ülkede barınma ve gezme oldukça ucuzdur.  Kiev şehri ukraynayı ziyaret etmek isteyen ve gezmek isteyenlerin gitmesi gereken ilk şehirlerin başında gelir. Harika mimarisi ile de oldukça dikkat çeken bir şehirdir.  Mimariye ilgi duyan kişiler mutlaka ziyaret etmeleri gerekir. Lviv şehri gece hayatı ile bilinir. Sırf gece hayatını yaşamak isteyen kişiler Lviv şehrini mutlaka ziyaret etmelidir. Üstelik bu şehir de gece hayatı oldukça uygundur. UNECO Dünya Kültür Mirası Listesi içinde yer alıyor.

En Meşhur Şehirleri

Odessa, İstanbul şehrimize çok benzer. Her mevsim gidilmek için uygundur. Karadeniz kıyısında gösterişli ve büyük limanlara sahiptir.  Kültüre önem veren kişilerin mutlaka Odessa şehrini ziyaret etmeleri gerekir. Müzeleri ve parkları ile dünyada oldukça ünlü bir şehirdir. Donetsk, mimarisi ile görenleri büyüleyen bir şehir olma özelliğini taşır. Büyük kiliseleri ve heybetli yapıları ile mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehirdir. Zaporijya, Ukrayna’nın en fazla turist ağırlayan şehirlerinden biridir. Zaporiya’nın yedi harikasından biri Khortytsya adasıdır. Bununla beraber 700 senelik ünlü meşe ağacı da görülmeye değer. Zaporiya’da ki at tiyatrosu da mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Ukrayna’nın mimari yapısını ve doğal güzelliklerini görmek için mutlaka ziyaret etmek gerekir.

Ukrayna Gece Hayatı Nasıldır?


Ukrayna’nın gece hayatı sadece ülkemizde değil tüm dünyada oldukça meşhur olmuştur. Tüm dünyada Ukrayna’nın gece hayatı hakkında, övgü dolu cümleler duyabilirsiniz. Ukrayna ziyaretlerinin birçoğu gece hayatını yaşamak ve görmek için gidenlerin sayısı hiçte azımsanmayacak kadar çoktur. Özellikle güzel mekânları ve güzel kızları ile meşhur olan Ukrayna ziyaretleri için en tanınmış mekânlara gidilir. Ukrayna’nın en önemli üç şehri Lviv – Odessa  ve Kiev gece hayatı ile dünya üzerinde tanınmış en önemli şehirler arasındadır. Özellikle gündüzleri, sakin olan Lviv gece oldukça hareketli bir hal alır. Ukrayna’ya gece hayatını görmek için gitmek isteyenler mutlaka Lviv şehrine uğraması gerekiyor.

En Ucuz Ülkelerden Bir Tanesi

Gece hayatı oldukça lüks ve gösterişli olan Ukrayna da fiyatlar oldukça caziptir. Ukrayna da gece eğlenmek isteyen kişiler çok fazla paraları gözden çıkarmaları gerekmez. Dünya üzerinde oldukça nadir görülen bu fiyat uygunluğu hemen herkesi mutlu edecektir.  Ukrayna’nın Odessa şehri ise yaz aylarında oldukça aktiftir. Ukrayna ziyaretine gidecek kişiler Odessa ya yaz aylarında giderlerse daha eğlenceli vakit geçirebilirler. Gece hayatı için gitmek isteyenler ise en doğru seçimi yapmış olurlar. Özellikle ülkemizden giden ziyaretçiler gece hayatı için giderler, Ukrayna’ya gidecek kişiler sadece gece hayatı için değil gündüz güzellikleri görmek içinde mutlaka gitmeleri gerekir. Ukrayna’ya sadece gece hayatı için gitmek bile  harcanan vakte değecektir.

Kiev’de Ne Yenir
1. Kiev tavuğu

Kiev tavuğu
Kiev’e özgü en popüler yemeklerden biridir. Tavuğun göğüs eti, galeta unu ve yumurtaya bulanarak kızartılır.

2. Varenyky

Varenyky
Bizim mantıya benzer bir yemektir. İçerisine patates ya da lahana konulan hamurlar pişirilir. Üzerine domates sosu katılır.

3. Perohy

Perohy
Varanyky benzer hamur topları hazırlanır ama bu toplar vişne, üzüm soslarıyla servis edilir.

4. Kiev ekmeği ve ekmek çeşitleri

Kiev ekmeği ve ekmek çeşitleri
Kiev’de çok çeşitli ekmekler bulabilirsiniz. Örneğin kuru meyvelerden oluşan babka, sarımsak ve baharatlı pampuhski ya da siyah buğdaydan yapılan Kiev ekmeği bunlardan bazılarıdır.

5. Kutia

Kutia
Haşhaş, fındık ve bal karışımından yapılan Kutia geleneksel ve Ukraynalıların özellikle Noel gibi özel zamanlarda yaptığı bir tür hamur işidir.

6. Zhale

Zhale
Meyveli jölelere verilen addır. Tatlı seviyorsanız mutlaka deneyin.

7. Horilka ya da Gorilka (Meyveli votka)

Horilka ya da Gorilka (Meyveli votka)
Ukrayna’da diğer Rus devletlerinde olduğu gibi en çok tüketilen içki votkadır. Ancak Kiev’de özellikle baharat ve meyve karışımlarından yapılmış çeşitli votka türleri bulabilirsiniz.

8. Kefir

Kefir
Türklerin de geleneksel içkilerinden biri olan kefir, Ukrayna seyahatinde rahatça bulabileceğiniz bir içecektir.

9. Medovutka

Medovutka
Slav ırklarına özgü bir içecek türüdür. Ballı votka olarak da adlandırabiliriz. Yapımında bal ve alkol kullanılır.

Kiev’de Nereler Gezilir


1. Bağımsızlık Meydanı (Maidan Mezalezhnosti)
2. Aziz Sofya Katedrali
3. Mağaralar Manastırı (Kiev Pechersk Lavra)
4. Khreschatyk Caddesi
5. Ana Vatan Anıtı (Rodina Mat) – II. Dünya Savaşı Müzesi
6. Aziz Andrew Kilisesi
7. Pyrohiv Müzesi
8. Hayvanlı Ev (House with Chimeras – Horodecki House)
9. Aziz Michael Altın Kubbeli Manastırı
10. Altın Kapı (Golden Gate)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280