Yılın En Uzun Gecesi Ne Zaman?

Yılın en uzun gecesi olayının ne zaman olacağı merak ediliyor. Kış Gündönümü olarak adlandırılan en uzun gecede Güneş ışınları Güney Yarımkürede Oüşal Dönencesine dik gelir ve aydınlanma çemberi kutup dairelerine teğer geçer.

banner279
20 Aralık 2018 Perşembe 16:34
Yılın En Uzun Gecesi Ne Zaman?

Yılın en uzun gecesi olayının ne zaman olacağı merak ediliyor. Kış Gündönümü olarak adlandırılan en uzun gecede Güneş ışınları Güney Yarımkürede Oüşal Dönencesine dik gelir ve aydınlanma çemberi kutup dairelerine teğer geçer. Peki, yılın en uzun gecesi ne zaman? Kış Gündönümü bugün mü? Kış Gündönümü'nde hangi olaylar gerçekleşiyor? İşte en uzun gece hakkında detaylı bilgiler...

EN UZUN GECE NE ZAMAN?

Kış Gündönümü olarak adlandırılan en uzun gece 21 Aralık'ta gerçekleşiyor. Bu tarihten itibaren günler kuzey yarımkürede uzamay, güney yarımkürede kısalmaya başlar.

YAZ GÜNDÖNÜMÜ NE ZAMAN?

Yaz Gündönümü ise 21 Haziran'da gerçekleşiyor ve bugün en uzun gün olayı gerçekleşiyor.

Güneş ışınları, Yengeç Dönencesi'ne dik bir şekilde gelir ve Kuzey Yarımküre'ye en dik, Güney Yarımküre'ye en eğik şekilde gelmektedir.

21 ARALIKTA NELER OLUYOR?

Bu tarihten aşağıdaki şekilde de gösterildiği gibi Güneş ışınları Güney Yarımkürede Oğlak Dönencesine dik gelir ve aydınlanma çemberi kutup dairelerine teğet geçer.

21 Aralık Kuzey yarım kürede yaşanan olaylar aşağıda verilmiştir. Güney Yarımkürede bu sırada bu dolayların tam tersi yaşanır.

Kuzey Yarımkürede;

1. Kış mevsimi başlar.
2. En uzun gece, en kısa gündüz yaşanır.
3. Türkiye'de saat 12oo'de cisimlerin yıl içerisindeki en uzun gölgesi oluşur.
4. Kuzey Kutup dairesi ile Kuzey kutbu arasındaki enlemlerde gece süresi 24 saatten fazladır.
5. Yengeç dönencesinde saat 12oo de cisimlerin yıl içindeki en uzun gölgesi oluşur.
6. Bu tarihten sonra geceler kısalmaya gündüzler uzamaya başlar.

Son Güncelleme: 20.12.2018 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287