Çocukların gösterisi beğeni aldı

Çalışma Bakanlığı ve Dünya Çalışma Örgütü ILO’nun birlikte yürüttüğü ‘’Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi ‘’ projesi kapsamında ’’15 Temmuz Demokrasi’’ konulu gösteri düzenlendi. Gösteri...

banner279
27 Ağustos 2016 Cumartesi 09:14
Çocukların gösterisi beğeni aldı

Çalışma Bakanlığı ve Dünya Çalışma Örgütü ILO’nun birlikte yürüttüğü ‘’Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi ‘’ projesi kapsamında ’’15 Temmuz Demokrasi’’ konulu gösteri düzenlendi. Gösteri sonunda tarım işçilerinin çocuklarına diplomaları verildi.
Çilimli Anakolu tarafından uygulanan Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi kapsamında düzenlenen gösteri beğeni kazandı. Çilimli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen eğlenceli gösteriye Çilimli Kaymakamı Mahmut Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü danışmanları ve Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesini Ordu, Hendek ve Akçakoca’da da yürüten eğitimcileri, mevsimlik Fındık Tarımında Çalışan aileler katıldı.
Çocukların ailelerinin büyük beğenisini kazandığı gösteri, protokolün de takdirini topladı. Fındık hasat sezonunun sonuna gelinmesiyle beraber, Proje kapsamında öğrenciler için mezuniyet törenini de düzenlendi. Çocukların diplomaları protokol tarafından verildi.
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin okul çağındaki çocuklarının, fındık hasadında çalışmalarını önlemek ve eğitimlerine kesintisiz devam edebilmelerini hedefleyen proje ile geliştireceği izleme mekanizması ile ulusal düzeyde diğer ürün grupları ve bölgelerde de mevsimlik tarım işlerinde en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin sonlandırılmasına katkıda bulunuluyor.

Son Güncelleme: 16.09.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287