Edirne’de ‘çete’ operasyonu: Aralarında avukatlar da var

Edirne’de, polis ekiplerince gerçekleştirilen ‘çete’ operasyonlarında, onlarca silah, mermi, balta ve kılıç ele geçirilirken 5 kişi tutuklandı. Aralarında avukatların, Suriyeli ve Afgan uyruklu şahısların olduğu 23 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 12:06
Edirne’de ‘çete’ operasyonu: Aralarında avukatlar da var

Edirne’de, polis ekiplerince gerçekleştirilen ‘çete’ operasyonlarında, onlarca silah, mermi, balta ve kılıç ele geçirilirken 5 kişi tutuklandı. Aralarında avukatların, Suriyeli ve Afgan uyruklu şahısların olduğu 23 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde suç işleme, nitelikli yağma, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, silahlı tehdit, tefecilik, silah sağlama - silah ticareti gibi konular ile ilgili operasyon yapıldı.

38 Adres ve 2 Avukatlık Bürosu ilimiz sorumluluk ve Sivas Kangal İlçesinde 2 adres ile 36 Araç hakkında 210 personelin katılımı ile eş zamanlı operasyonunda, değişik çap ve modelde 1 Adet ruhsatlı, 10 Adet Ruhsatsız, 4 Adet Kurusıkı ve 1 Adet havalı tabanca olmak üzere toplam 16 adet tabanca, 3 Adet Kılıç, 1 Adet G3 Şarjörü, 1 Adet Sustalı, 3 Adet Bıçak, 1 Adet Kasatura, 1 Adet Muşta, (7 adet bıçak) 1 adet kelepçe, 3 adet kelepçe anahtarı ve çap ve modelleri farklı 326 adet tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı hesabına geçirilmek üzere toplam 85 bin 995 TL, 100 Euro ve 20 levaya el konulduğu, örgütün ana faaliyetleri kapsamında olan 314 adet sözleşme ,senet ve tapu senedi, 31 Adet Açık hat tabir -edilen kullanıma hazır ve başkaları adına alınmış GSM hattı, 17 adet Telefon, 13 Adet Tablet ve Bilgisayar ile 28 Adet depolama cihazı ele geçirilmiştir. Operasyon süresince silahlı örgüte ait Toplamda 23 adet değişik çap ve modelde silah ve 536 adet değişik çap ve modelde mermi ele geçirildiği bildirildi.

İşyerlerinde yapılan aramalarda ayrıca, sigortasız çalıştırıldığı anlaşılan 16 şahıs ile 3 Suriye uyruklu ve 4 Afganistan uyruklu şahıs olmak üzere toplam 23 şahıs hakkında ayrıca işlem tesis edildiği, olaylara ilişkin süreç içerisinde şüphelilerden 5 şahıs tutuklanmış ve tutukluluk halleri devam etmekte olduğu, yapılan operasyon sonrasında 1 kişi Sivas ilinde 16 kişi ilimizde olmak üzere 17 şahıs gözaltına alınmış, 6 şahıs temin edilememiş firari şüpheliler hakkında yakalama emri çıkarıldığı belirtildi.

Ayrıca yurt dışına kaçma ihtimalleri bulunan şüphelilerin çıkışlarını engellemek amacı ile ülke genelindeki hudut kapılarına bildirim yapılmıştır. Avukat sıfatında 3 şahıs ile ilgili yakalama işlemi yapılmamış 2 avukatın bürosunda arama yapıldığı bildirildi.

HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 12:34
Anahtar Kelimeler:
Hava Durumu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287