El emeği göz nuru ‘Edirne bebeği’

Trakya bölgesinde yaşayan kadınların yöresel kıyafet ve aksesuarları, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) açılan ’Edirne Bebeği’ kursunda hayat buluyor.

banner279
25 Ağustos 2017 Cuma 16:26
El emeği göz nuru ‘Edirne bebeği’

Trakya bölgesinde yaşayan kadınların yöresel kıyafet ve aksesuarları, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) açılan ’Edirne Bebeği’ kursunda hayat buluyor.

Edirne’de Trakya bölgesinin geleneksel kıyafetleri, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) açılan ’Edirne Bebeği’ kursuyla yaşatılmaya çalışılıyor. Kadınların sosyal yaşamda ekonomik özgürlüğe ulaşmasının amaçlandığı kursta 5 aylık eğitimin ardından ’Edirne bebeği’ mis sabunu gibi kente özgü eşyalar satışa sunulmaya başlayacak.

Edirne SODAM’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınların sosyal yaşama entegrasyonu ve istihdamı ile ilgili çalışmaları kapsamında ‘Edirne Bebeği’ kursu veriliyor. Trakya bölgesine özgü yerel kıyafetlerin yeniden gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiği kursta kadınlar tamamen el emeğiyle bebekleri yöresel kıyafetlerle giydiriyor.

“HEPSİ EL EMEĞİ”

Kurs eğitmeni Mine Yasa, kurslarda ninelerin giydiği yöresel kıyafetleri gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Hepsi el emeği yapılan ürünler. Kurslarımız 5 aylık süreçte devam ediyor. İstihdamlı kurslar bunlar. İŞKUR’la ortaklaşa yaptığımız bir kurs bu. Öğrenmek isteyen kadınları kursumuza bekliyoruz. Yeter ki istesinler. Her türlü imkanı sağlıyoruz burada" dedi.

"EVLERDE YAPILIP SATILACAK"

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan da bu gibi projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Arkadaşlarımızın ortaya attığı bu fikirler ve destekleri bu gibi projelerin ortaya çıkmasına sebep oldu. İnşallah bunları iyice öğrenecek arkadaşlarımız ve evlerde yapacaklar. Nasıl ki mis sabunu bugün evlerde yapılıp satılıyorsa bunlar da ileride, bu çalışmaların sonucunda evlerde yapılıp satılacak. Gerçekten Mine Hanım bu konuda hem becerikli hem de mücadeleci, kendisini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

(Koray Ustabaşı/İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287