Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: "Narenciyede hasat sancılı başladı"

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Bölgede Erkenci Narenciye Çeşitlerinin Hasadına Başlandığını Belirtti.

banner279
28 Ağustos 2016 Pazar 10:16
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: "Narenciyede hasat sancılı başladı"

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, bölgede erkenci narenciye çeşitlerinin hasadına başlandığını belirterek, ürünlerin dalında değerinden satılabilmesi için Rusya ile ilişkilerdeki belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
Doğru, yaptığı açıklamada, narenciye üreticisinin en büyük pazarı olan Rusya Federasyonu ile yaşanan siyasi sorunların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile düzelme yoluna girmesinin, hem üretici hem de ihracatçıya ümit olduğunu belirterek, “Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm narenciye sektörü adına bir kez daha şükranlarımızı arz ederiz” dedi.
Bölge ekonomisini, özellikle de Adana, Mersin ve Hatay illerini yakından ilgilendiren narenciye üretiminde erkenci çeşitlerin hasadına başlandığını ifade eden Doğru, şunları kaydetti:
“Konunun, raf ömrü kısa yaş meyve oluşu ve hasat zamanının da gelmiş olması nedeniyle zamana karşı yarışan narenciye ihracatçılarımız, Rusya Federasyonu’na ithalat yasağı halen devam eden mandalina ve portakal ürünleri için üreticimizden alım yapmaktan çekinmektedir. Bu durum bazı aracılar tarafından da kullanılarak fiyatlar düşürülmeye çalışılmakta ve üreticimizin bir yıllık emeği ile oynanmaktadır.”
Hem ihracatçının yurt dışı bağlantılarını yaparak önünü görebilmesi hem de üreticinin ürünlerini dalında değer fiyattan satabilmesi için belirsizliğin bir an önce ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Doğru, “Rusya Federasyonu ile bu konuda yapılan çalışmaların hızlanması ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılması, narenciye piyasalarının sağlıklı oluşması açısından önem arz etmektedir” dedi.
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ekonomi Bakanlığı’nın bu yıl narenciye ihracatı için vereceği desteği erken açıklamasının da ihracatçının rekabet gücünü arttıracağını ve üreticinin dal fiyatlarına olumlu yansıyacağını ifade etti. Doğru, bu vesileyle, tüm narenciye üreticilerine ve ihracatçılara bol kazançlı ve bereketli bir narenciye sezonu dilediğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 28.08.2016 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287