Dolar düştü borsa çıktı

Dolar gün içerisinde yüzde 3.2 değer kaybederek 4.56 TL'ye kadar geriledi.

banner279
29 Mayıs 2018 Salı 12:05
Dolar düştü borsa çıktı

Merkez Bankası'nın sadeleşme operasyonu piyasalarda adeta bayram havası estirdi. Merkez Bankası'nın bu hamlesinin ekonomiye ilk günkü katkısı yaklaşık 100 milyar TL oldu.
10 milyar dolarlık likidite adımları ve geçen haftaki toplantının ardından Merkez Bankası sadeleşmeyi de başlattı. Dolar 4.56’ya indi, borsa uçuşa geçti.
Dolar gün içerisinde yüzde 3.2 değer kaybederek 4.56 TL'ye kadar geriledi. Türk Lirası, dolar karşısında dünyanın en fazla değer kazanan para birimi olurken, 10 yıllık tahvilin faizi yüzde 14.81'den 14.11'e geriledi. Dünyanın en fazla yükselen piyasası olan Borsa İstanbul'da da endeks yüzde 3.22 yükseldi. Dolardaki düşüşün etkisiyle dış borcun TL cinsinden değeri 64 milyar lira azalırken, borsadaki şirketlerin piyasa değeri 24 milyar lira arttı. Merkez Bankası'nın iletişimini netleştirdiğini belirten GCM Menkul Araştırma Uzmanı Enver Erkan, öngörülebilirliğin de arttığını söyledi. Erkan, "Fonlamayı geç likidite penceresinden haftalık repoya yönlendirmesi, para politikasında aktif bir rol üstlendiğine ve bağımsızlığına dair yatırımcılara daha çok ikna edebilir" dedi.
 

Son Güncelleme: 02.06.2018 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287