Eroğlu’ndan maden arama faaliyet ruhsatları için müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, maden arama faaliyetleri için verilen izin sürelerinin kısaltılması için çalışma yaptıklarını belirterek, “İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız” dedi. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 13:06
Eroğlu’ndan maden arama faaliyet ruhsatları için müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, maden arama faaliyetleri için verilen izin sürelerinin kısaltılması için çalışma yaptıklarını belirterek, “İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız” dedi.

İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) kapılarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen, 48 il ve 30 ülkeden katılımcıların yer aldığı MARBLE’ın Fuar İzmir’de gerçekleşen açılışına Bakan Eroğlu’nun yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Vekili Mithat Cansız, oda başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman izinleri sebebiyle mermer sektörü ile yakında alakadarız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum, böyle bir fuar kazandırdılar. Oları tebrik ediyor, berekete vesile olmasını diliyorum” dedi.

“2017 İHRACATI ÇOK DAHA İYİ OLACAK"

Madenciliğin, mermer sektörünün çok önemli olduğunu, mermer memleketi Afyon’un evladı olduğunu belirten Eroğlu, sektörün sorunlarını çözmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 için 500 milyar dolar ihracat hedefi koyduğunu dile getiren Eroğlu, “2017 yılı 2016 yılından sanayi, ticaret ve ihracat açısından çok daha iyi olacaktır. Bunu zaten ilk 3-4 ayda gördük. İhracatta da çok büyük mesafeler katettik” dedi.

“İZİN SÜRELERİNİ KISALTACAĞIZ"

Maden arama ruhsat izinleri süreci ile ilgili bilgiler de veren Bakan Eroğlu,

“İzin süreçlerin hızlandırılması konusunda bir müjde vereyim. İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik, bu süreleri kısaltacağız. Bu çok önemliydi, 200 imzayı hemen attık. Bu konuyu hızlandırmak için bakanlık olarak gayret ediyoruz” dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da doğaltaş sektörünün ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

“İZMİR FUARLARLA KALKINMAYA DEVAM EDECEK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise MARBLE’ın sektöründe ilk 3’e giren ama ekonomik getiri olarak geçen yıl ilk birde olduğunu, 48 il ve 30 ülkeden katılımcının yer aldığını, 25 bin ton doğaltaşın sergilendiğini dile getirdi.

Geçen yıl 1103 ziyaretçi katıldığını bu sayının ise bu yıl arttığını belirten Başkan Kocaoğlu, fuara, Amerika, Çin, Hindistan, Avusturalya, İran ve İtalya başta olmak üzere 68 ülkeden ziyaretçi beklendiğini söyledi.

Aziz Kocaoğlu, “Ülkemizin geçirdiği zor süreçte İzmir turizmi ve hizmet sektörünü her hafta yaptığımız fuarlarla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Esas görevimiz sanayicimizi dünyaya tanıtmak, onarın ihracatını artırmaktır. Fuarların böyle bir önemi de vardır. İzmir, Fuar ve fuarlarımızla birlikte büyüme ve kalkınmaya devam edecektir” diye konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu, konuşmaların ardından açılış kurdelesini keserek, protokol üyeleri ile birlikte stantları gezdi.

(Mihrap Düzöz - Sinan Yeniçeri/İHA)

Son Güncelleme: 22.03.2017 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280