Eski 20 TL'lik Banknotlar Tedavülden Kaldırıldı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın imzasını taşıyan yeni banknotlar, 24 Aralık'ta kullanıma girecek.

banner279
23 Aralık 2018 Pazar 19:01
Eski 20 TL'lik Banknotlar Tedavülden Kaldırıldı

Eski 20 TL'lik banknotlar tarih oluyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın imzasını taşıyan yeni banknotlar, 24 Aralık'ta  kullanıma girecek.
Merkez Bankası, Başkan Murat Çetinkaya ve Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük imzalı yeni 20 TL banknotların 24 Aralık'ta tedavüle gireceğini açıkladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Bankamızca 1211 sayılı Kanun'un verdiği yetkiye dayanılarak, E-9 Emisyon Grubu III. tertip 20 Türk lirası banknotların üretimleri gerçekleştirildikçe tedavüle çıkarılması kararlaştırılmıştır." denildi.

YENİ BANKNOTLAR 24 ARALIK'TA

E-9 Emisyon Grubu III. tertip 20 TL banknotların, 24 Aralık 2018 tarihinden itibaren tedavüle gireceği belirtilen açıklamada, "Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında, boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I. ve II. tertipleriyle tamamen aynıdır. I., II. ve III. tertip banknotlar birlikte tedavül edecektir." ifadeleri yer aldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287