Kanada tır şoförlüğü başvurusu nasıl yapılır? Kanada'da tır şoförü nasıl olunur?

Kanada Tır Şoförlüğü Başvurusu Alımı Başvuru Adresleri. Kanada'da tır şoförü nasıl olunur. Kanada tır şoförü alımı, Kanada tır şoförü başvurusu.

banner279
22 Aralık 2018 Cumartesi 13:39
Kanada tır şoförlüğü başvurusu nasıl yapılır? Kanada'da tır şoförü nasıl olunur?

Kanada Tır Şoförlüğü Başvurusu Alımı Başvuru Adresleri Son zamanlar da haberler de çıkan kanada aylık 23.500 TL ücret ile 48 bin tır şöförü alımı yapmaktadır diye belirtilmektedir. Bu işe başvuru yapmak için bayağı bir talep gösteren siz değerli kullanıcılarımıza Kanada tır şöförü alımı ile ilgili tüm detayları sunacağız.
Öncelikle belirtmek isteriz ki kanada tır şoförü olmak için kanada devletine göçmenlik başvurusu yapmıyorsunuz.

Tır şöförü alımı kanada ‘da faaliyet gösteren taşımacılık şirketlerinin internet sitesine yapılarak gerçekleşmektedir. Yani Kanada da tır şöförü olmak için önce kanada ‘ da lojistik tır işi yapan bir şirkete iş başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Bu başvurunuzu tır şirketinin internet sitesinden formu doldurarak ve gerekli belgeleri yollayarak gerçekleştirebilirsiniz. Tır şoförü olmak için bu şirketlere yaptığınız başvuruya olumlu bir yanıt gelmesi durumun da şirket sizi zaten otomatik olarak kanada ‘ya davet ediyor. Bu aldığınız davetiye ile kanada devleti sizi göçmen olarak kabul ediyor. Kanada konsolosluğuna veya göçmenlik şirketlerine başvuru yapmıyorsunuz.  Direk şirketlerin internet sitelerine başvuruyu yapıyorsunuz. Kanada Tır Şöförü Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir ? 

Kanada da Tır Şoförlüğü Yapabilecek bir şirket bulmanız gerekiyor. İyi derecede ingilizce bilmeniz gerekiyor çünkü Tır kullanırken telsiz üzerinden haberleşmeniz gerektiği için konuşma ve anlamayı bilecek kadar ingilizce bilmeniz lazım. Kanada da ingilizce sınavına giriyorsunuz 10 üzerinden 5 ingilizce bilmeniz gerekmektedir. Bu şirketlere başvuru yaptıktan sonra onaylanması durumun da 2 yıl sizinle kontrat yapıyor. En az 4 yıllık tır şoförlüğü tecrübesi isteniyor.

En az 2 Yıl uluslararası tır sürücüsü olmanız isteniyor. Sabıka kaydı isteniyor. Sabıka kaydı alınmadan işe alım yapılmıyor. Firmalar size 2 yıl kontrat yapılmaktadır. 2 yıl boyunca tır şöförlüğü yapmak zorundasınız. Eğer 2 yıldan erken ayrılırsanız kontratınız ve oturum izniniz iptal olmaktadır. Sağlık engeli olmaması gerekmektedir. Fakat bazı firmaların şoför alım kuralları daha yumuşak olabiliyor.

Kanada Tır Şoförü Kaç Dolar Maaş Alıyor ? İlk işe girişiniz de Aylık 5.000 dolar maaş yerine 4.000 Dolara çalışabiliyorsunuz. 2 Yıl sonunda size green card vererek vatandaşlık hakkı veriyorlar. Fakat tecrübeniz artması durumun da aylık maaşınız 8.500 Dolara kadar aylık yükselmektedir. Kanada da örneğin şirketler 3100 mil tır sürdüğünüz zaman yani bu da 5000 km yol demek 190 Dolar maaş harici Tır şöförüne ekstra yol harçlığı primi verilmektedir.

Kanada Da Yaşam Nasıl ?  Kanada  da tır şoförü olmak çok zordur. Hava durumu kış aylarında -45 derecedir  . Bu iklimde araç sürmek çok zordur buna katlanabilecek kişiler bu işi yapabilir. Kanada da eğitim ve sağlık alanın da sosyal haklar çok iyidir . Devlet sosyal olarak yardımlar yapmaktadır. Eş ve ailenizi yanınız da kanadaya götürebilmektesiniz.

 

Son Güncelleme: 22.12.2018 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan kurt 2021-10-16 12:54:32

Kanada tır şoförü olmak istiyorum

banner287

banner280