"Paranız da fiyakanız da işe yaramazdı"

Ekonomi ve finans dünyasına seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "15 temmuz vatandaş savunmasa siz ne yapacaktınız. Paranız da fiyakanız da işe yaramazdı. Vatandaş işinizi gördü. Siz de de vatandaşın işini görün" dedi.Başbakan Binali...

banner279
02 Eylül 2016 Cuma 17:56
"Paranız da fiyakanız da işe yaramazdı"

Ekonomi ve finans dünyasına seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "15 temmuz vatandaş savunmasa siz ne yapacaktınız. Paranız da fiyakanız da işe yaramazdı. Vatandaş işinizi gördü. Siz de de vatandaşın işini görün" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Bloomberg HT tarafından düzenlenen “Türkiye iyi gelecek” konferansına katıldı. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen konferansta Başbakan Yıldırım’ın yanısıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve banka yöneticileri yer aldı. Konferansta konuşan Başbakan Yıldırım, "Türkiye iyi gelecek" sözünün bir davet olduğunu söyleyerek, "Bu bir açık davet. Kime bütün küresel yatırımcalar Türkiye diyor ki küresel dünya ekonomisi küçülüyor dünya küçülmeye devam ediyor. Küçülmenin yanısıra büyümesini sürdüren birkaç ekonomi var onlardan biri de Türkiye, ilk beş büyüyene ekonomide Türkiye yine yerini almış durumda. Bazıları Türkiye terörle mücadele ediyor bir yandan Suriye’de iç savaş var Irak’ta karışıklık var üstüne üstlük bir de darbe yedi darbe teşebbüsü var. Bütün bunlara rağmen nasıl olur da Türkiye büyümeye devam ediyor? haklı soru. Türkiye’nin ekonomisini geçmişten bu yana kazandığı tecrübelerini bilmeyenler bunu anlamaz" ifadelerini kullandı.
Türkiye özel sektörünün büyüdüğünü söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Yıllık 150 milyar dolar yatırım var yüzde sekseni özel sektör marifetiyle yapılıyor. Eskiden kapalı ekonomi vardı her şey kamu eliyle yapılıyordu. Biz göreve geldiğimizde yatırımların gerçekleştirme süresi ortalama 15, 5 yıldı. Yatırımların gecikmesinin ekonomiye çok anlamlı katkısı olmadığı gibi bazen de verimsiz bir yatırıma dönüşebiliyor. Bunun için yatırımı devletin bütçesinden kamu eliyle yapmak yerine kamu bunun organizasyonun yapacak ve piyasaya yaptıracak. Bütün havalimanlarımızın alt yapısını yeniledik. Eğer biz bunlara bütçeden kaynak ayırıp yapmış olsaydık bunları bitiremezdik. Siyasete yolla suyla oluyor yatırımla oluyor. Dünya kadar söz veriyorsunuz bütün bunları yapmazsanız, vatandaş" gel bakalım ne oldu sözler" diyor. Allah’a şükür 15 yıldır sözümüz yerde kalmadı. Verdiğimiz her sözü yapa yapa bugünlere geldi. Onun için vatandaş bize güvendi. 8 tane seçim yapacaksın üzerine biraz daha koyacak vatandaş. 34 le başladık. 50 yle yolumuza devam ediyoruz” dedi.
65. hükümetin 100 günü geride kaldığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün 100 günü geride bıraktık. Geçmişi yüz güne bakıyoruz. Başımıza gelmeyen kalmadı. Başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Ne biçim iş hepsi bugünü mü beklemiş . Bir yandan darbeciler içeriden , dışarıdan şer odakları yüklendi. Bir millet var ki hepsinin canına okudu. 15 temmuz dünya tarihine altın harflerle geçti. Dünyanın hiçbir yerine silaha karşı uçağı karşı tanka topa karşı bedeniyle göğsüyle siper olarak darbeyi çökerten darbecilere darbe yapan bir millet yok. Milletimiz asaletini bir kez daha gösterdi. Milletimiz bağımsızlık istiklal aşkını 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya gösterdi" dedi.
Birçok dost bildikleri ülkenin şaşkınlık geçirdiğini de söyleyen Başbakan Yıldırım, "Durum yavaş yavaş anlaşılınca buraya gelmeye başladılar. Gelince gözleriyle görmeye başladılar. Bunların şakası yok meclisi bombalıyor gözünü kırpmadan masum insanları şehit ediyor" diye konuştu. Tüm bu yaşananlara rağmen normal dalgalanmalar dışında ekonomide bir değişiklik olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Brüksel’de havaalanı bombaladılar on gün açamadılar. 15 Temmuz sonrası ilk pazartesi bankalar açık her şey tıkır tıkır açık. Millet darbecilere ayar vermekle kalmadı ekonomiye de ayar verdi. 11 milyar doları tık diye bozdurup bankalara yatırdı. Böyle bir millet arkamızda olduğu sürece hiçbir bahanenin arkasına sığınamayız" şeklinde konuştu.
Ekonomik gelişmelere de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün işletmelerin en önemli konularından biri stok stok affı getirdik. Kayıt dışı olmaktan milleti kurtardık. Garanti ediyorum "yıldırım garanti." Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok yeter ki gelin yatırın kardeşim ekonomiye can verin kan verin. Büyüyelim büyürsek gelişirsek terörle ilgili sorunumuzda azalır kimse kimseni malında gözü olmaz herkese yetecek kadar ekonomi büyürse kavga olmaz güven ve istikrar olmazsa bir ülkede hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR DARBEDEN BAŞARIYLA ÇIKTIK”
Büyük bir darbeden başarıyla çıkıldığını da söyleyen Başbakan Yıldırım, "Büyük bir darbeden başarıyla çıktık. Ağustos ayında 916 milyon dolar Türkiye’ye sermaye girişi var. Türkiye için kafalarındaki politikayı uygulamak isteyenler bu sefer yine ters köşeye düştü. Terörle verdiği amansız mücadeleye rağmen, Suriye’de , bölgesinde olanlara rağmen Türkiye istikrar içinde güven içinde büyümeye devam ediyor. Son 28 ayın en fazla ihracatı olduğu ayı yaşadık. Hem de yüzde yedi. Avrupa ile ihracat artışı ortalamanın üzerinden fazla. . Söylenenler başka olanlar başka. Bizim problemiz bu zaten, olanları olduğu gibi anlatabilsek sıkıntı kalmayacak. Türkiye’de yaşananları doğru şekilde anlatmada bir özrümüz olduğu açık. İş yapmaktan propaganda yapmaya vaktimiz olmuyor. Bunu da siz yapacaksınız" dedi.
Darbe girişimi sonrası zor zamanda yardımcı olan herkese teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım bankacılara da, "Siz bankacılar piyasanın gerisinden geliyorsunuz piyasa önüne geçmelisiniz. Arkadan takip etmek meziyet değil. Cepheye geçmek lazım. Vatandaş hepinizi korudu. 15 temmuz vatandaş savunmasa siz ne yapacaktınız. Paranız da fiyakanız da işe yaramazdı. Vatandaş işinizi gördü. Siz de de vatandaşın işini görün. Teminatla güvenin. Vatandaşa millete güvenin bu millet sözünü eri millettir. Ne kadar verdiniz paranız battı ? yüzde 3,2 bir kayıp var. Çekte de düzenleme getirdik karekod geliyor. İflas erteleme çıkardık bunu da hemen sulandırdılar. hileli iflas erteleme yok artık. İş hayatında tezgah sürekli çalışacak,bir saniye bile durmak yok" dedi.
Emniyet adalet alanlarının tamam olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Sağlık ve eğitim bir süre sonra bu iki alanda tamamen serbestleşmiş olacak emniyet adalet devletin aslı görevleri arasında olmaya devam edecek” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 02.09.2016 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287