Savunma Sanayii hangi projelere imza attı?

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde (SSİK) 5 milyar dolar bedelli 22 proje görüşüldü.

banner279
02 Kasım 2017 Perşembe 18:51
Savunma Sanayii hangi projelere imza attı?

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, SSİK, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve bunlarla ilgili karar almak amacıyla Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Toplantıda 5 milyar dolar bedelli 22 proje görüşüldü.


Komite tarafından; milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projeler, farklı özellikteki füze ve akıllı mühimmat projeleri̇, elektronik karıştırma ve elektronik harp sistem projeleri̇, çeşitli kalibre ve ebatta bomba atar, tüfek ve tabanca geliştirme ve seri imalat projelerine ilişkin kararlar alındı.

Toplantıda ayrıca deni̇z platformları ve deni̇z platformlarından atılabilen füze ve silah sistemlerine ilişkin projeler, muharip ve genel maksat helikopter modernizasyonu, geliştirilmesi ve ilave seri üretimine ilişkin projeler, tank modernizasyonu ve seri üretimine ilişki̇n projeler, yeni ve ileri versiyon insansız hava araçları sistemlerinin geliştirilmesi ve mevcutlarının üretim adetlerinin artırılmasına ilişkin projeler, MİLGEM İ sınıfı fırkateyn gemi inşa ve preveze sınıfı denizaltı modernizasyonu geliştirilmesi ve üretimine ilişkin projelerle ilgili kararlara imza atıldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287