Türkiye'den SİHA, İHA, tank ve helikopter alacak

Azerbaycan Devlet Televizyonu, Türkiye'nin "Askeri Mali İşbirliği Anlaşması" kapsamında maddi olarak destek vereceği Azerbaycan'ın yerli İHA ve SİHA'larla birlikte Altay tankı ve Atak helikopteri alacağını duyurdu.

banner279
08 Haziran 2020 Pazartesi 20:42
Türkiye'den SİHA, İHA, tank ve helikopter alacak


Azerbaycan devlet kanallarından olan İctimai TV'nin konuyla ilgili yayınladığı haberinde, Türkiye'den başta İHA, SİHA olmak üzere Atak helikopteri ve Altay tankları alınacağını belirtti.

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCAN'A 200 MİLYON TL MALİ DESTEK

25 Şubat'ta Bakü'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 8’inci Toplantısı'nda imzalanan "Askeri Mali İşbirliği Anlaşması"na göre Türkiye, Azerbaycan'a 200 milyon Türk lirası değerinde mali yardımda bulunacak. Söz konusu anlaşmaya göre Azerbaycan bu meblağla Türk savunma sanayisi şirketlerinden ürün ve hizmet alacak.

 Özellikle Türk İHA ve SİHA'ların İdlib ve Libya'da yaptığı etkili ve başarılı operasyonlar uzun zamandır başta Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinin dikkatini çekti.Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'a açılan 200 milyon TL'lik kredi ile Bakü istediği silahları Türkiye'den alabilir. Bu anlaşmanın maksatlarından biri de Azerbaycan'ın Türkiye'den silah almasının önünün açılmasıdır" İfadelerine yer verdi. Hangi silahların alınacağı konusuna da değinen Coşkun, "Gelişen teknolojiyi, gelişen savaş metotlarını ve bulunduğumuz coğrafyanın koşullarını da göz önünde bulundurursak ben bu tedarikin yeni teknolojik silahlara yönelik olacağını değerlendiriyorum" dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287