Türkiye'nin En Büyük Araç Kiralama Şirketi İflas Etti

Türkiye'nin en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Fleetcorp AŞ'nin konkordato davasından iflas kararı çıktı. Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını bu sebepten dolayı ise iflas kararını verdiğini açıkladı.

banner279
07 Kasım 2018 Çarşamba 15:28
Türkiye'nin En Büyük Araç Kiralama Şirketi İflas Etti


Filo kiralama sektörünün önemli isimlerinden Fleetcorp A.Ş.'nin konkordato davasından iflas kararı çıktı. Mahkeme, Fleetcorp A.Ş.'nin borca battığını ve konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığının altını çizerek iflasına karar verdi. Fleetcorp Türkiye'nin en büyük araç kiralama şirketlerinden biri konumundaydı.

Komiser heyetinin mahkemeye gönderdiği raporunda konkordato kararının çok geç alındığını,bu sebepten dolayı şirketin kısa bir zamanda kara geçme ve konkordatonun başarıya ulaşma şansı olmadığını bildirdi. İtirazlar üzerine komiser heyeti, mahkemeye ek bir rapor daha yolladı ve bu raporda da olumsuz görüş bildirdi.Komiser heyetinin atadığı bilirkişi de Fleetcorp'un kayıtlara göre değişik marka, model ve kilometrede 12 bin 455 otomobili bulunduğunu, kullanımda olmayan 10 bin 619 otomobilin nerede ve ne durumda olduğunun bilinmediğini kaydederek, firmada kayıtlı gözüken 12 bin 455 otomobilin piyasa değerinin bir milyar 361 milyon TL olduğunu bildirdi.Firmanın 2001'den beri sektörde olan bir şirket olduğunu belirten avukat, "Aylık 10 milyon TL geliri olan şirketi, komiserler 2 milyon geliri var gibi göstermiştir. Şirketin marka değeri borcunun üstündedir. Şirkete iflas kararının verilmesi alacaklıların lehine değildir" diye konuştu.

Mahkeme ise Fleetcorp A.Ş.'ye tanınan geçici mühleti kaldırarak, komiser heyetinin görevine son verdi ve aldığı tüm tedbir kararlarını kaldırdı. Mahkeme, Fleetcorp A.Ş.'nin karar saati olan 16.14 itibariyle iflas ettiğini belirterek, kararın iflas masasına bildirilmesine hükmetti. Mahkeme kararında Fleetcorp A.Ş.'nin borca batık olduğunu, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti. Piyasaya 2 milyar TL'nin üzerinde borcu olduğu ileri sürülen şirketin yöneticileri ise görevlerinden ayrıldı. Mahkeme konkordato sürecinde şirketin mal varlığının satılmaması yönünde de karar aldı. Firma konkordato istemeden önce elindeki araçlardan bin 500'e yakınını galericilere satmış ancak devir işlemleri yapılmamıştı. Bu nedenle firmadan araç alan galericiler büyük zarara uğradı.İlk olarak şirketin iflas dosyası açılacak. Alacaklılar, 12 bin araçtan rehinli, ipotekli olanların satışlarını yapmaya başlayacak. Şirketin elinde bulunan araçları ise iflas masası satışa çıkaracak ve alacaklılara ödeme yapmaya başlayacak. Alacaklıların en başında şirket çalışanları gelecek ve ilk onlara ödeme yapılacak. Daha sonra diğer alacaklılara da paraları sırasıyla dağıtılacak. Alacaklılar sırasıyla bankalar, leasing kuruluşları ve otomobil firmaları. 

Son Güncelleme: 08.11.2018 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287