Vize işlemleri durdu Altın fiyatları uçtu

ABD  ile Türkiye arasındaki vize problemi, piyasalar üzerindeki etkisini göstermeye başladı. Gram altın fiyatı 155,7 liraya yükselerek rekora doğru gidiyor.

banner279
09 Ekim 2017 Pazartesi 13:16
Vize işlemleri durdu Altın fiyatları uçtu

İKİ TARAF DA VİZE İŞLEMLERİNİ DURDURDU

Türkiye de Washington Büyükelçiliği ile aynı kararın karşı taraf için de alındığını açıkladı. Böylece iki ülke de karşılıklı olarak vizeleri askıya almış oldu. Yapılan açıklamalardan sonra kurlardaki hareketlilik kendisini hemen gösterdi. Asya piyasalarında 3,79’lara kadar çıkan Dolar/TL büyük bir artış yaşadı. Altın fiyatlarına da yansıyan gelişme, gram altının 155,7 lira olmasında etkili oldu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA

Çeyrek altın 242,3070’den işlem görürken, yarım altında fiyatlar 484,6140 seviyesinde. Cumhuriyet altını ise 990,00 liradan satılıyor. Doların etkisiyle ons fiyatı 1.280,34 liradan işlem görüyor. Gram altın fiyatı ise 152,1129 liradan satılıyor. YÜKSELİŞ SÜREBİLİR Altın fiyatlarındaki yükseliş gün boyunca sürebilir. Finans uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde, iki ülkenin karşılıklı olarak vizelerini askıya almasının piyasalar üzerinde etki ettiğini belirterek, Dolar’a güç veren bu durumun, dolaylı olarak altın üzerinde de baskı kurduğunu ifade etti. Ülke liderlerinden, konuyla ilgili olarak yapılacak açıklamalar bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287