Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde hem üretiyorlar hem kazanıyorlar

Kırsalda hayata geçirdiği kalkınma projeleri ile üreticilere büyük destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi klasik tarım dışında farklı iş kollarına da yönlendirmek ve aynı zamanda kadınları iş gücüne dahil edebilmek için hizmete sunduğu Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde üretime devam ediyor.

banner279
29 Haziran 2020 Pazartesi 12:54
Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde hem üretiyorlar hem kazanıyorlar

Kırsalda hayata geçirdiği kalkınma projeleri ile üreticilere büyük destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi klasik tarım dışında farklı iş kollarına da yönlendirmek ve aynı zamanda kadınları işgücüne dahil edebilmek için hizmete sunduğu Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde üretime devam ediyor. BEBKA ortaklığında hayata geçen proje ile Mihalıççık Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesis’inde kadınlar tarafından üretilen ürünler Eskişehir’in yanı sıra İstanbul ve İzmir’de de satılıyor.

Kırsalda yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak verilen fidanlar, fideler ve canlı hayvan hibeleri gibi desteklerin ardından Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl önemli bir projeye daha imza atmıştı. Kooperatiflerle yürüttüğü iş birliğine bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, BEBKA ortaklığında hayata geçen ‘Üretici Pazarı Geliştirme Projesi’ ile Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesisini Mihalıççık’ta hizmete açtı. Bu yıl da üretimin hızla devam ettiği tesiste Mihalıççıklı kadınlar istihdam edilirken, kadınların ürettiği ürünler paketlenerek kent merkezindeki Üretici Marketlerde Eskişehirliler ile buluşuyor. Eskişehir’in yanı sıra İstanbul ve İzmir’de kooperatifler ve yerel yönetimler ile iş birliği içerisinde olduklarını ve ürünlerin bu kentlere de satıldığını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Üreticiye destek tek başına fideyle, fidanla, canlı hayvan ile olmaz. Bunlar üreticiye ek gelir sağlar. Mihalıççık ilçemizdeki eski ve harabe durumdaki binayı modern bir üretim tesisine çevirerek geçtiğimiz yıl üretime başladık. Çünkü biliyoruz ki ürünlerin kurusu, yaş halinden çok daha fazla gelir sağlıyor. Bu tesis sayesinde her türlü sebze ve meyvenin kurutma işlemleri ile birçok farklı ürünün işlemesini bu tesiste yapabiliyoruz. Ayrıca yine burada paketleme işlemlerinden geçen ürünler, ilkini Adliye Binası yanında, ikincisini ise Haller Gençlik Merkezimizin yanında açtığımız Üretici Marketlerimizde hemşehrilerimizle buluşuyor. Diğer şehirlerdeki kooperatifler ve yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak ürünlerin farklı kentlerde satışını sağlıyoruz. Mihalıççıklı kadınlarımızın emekleriyle kurutulan meyve ve sebzeler İstanbul’da İzmir’de tüketiciye ulaşıyor” dedi.

Üreticiyi üretime teşvik etmek için kırsal kalkınmaya destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyükerşen, Eskişehirlileri direk üreticiden tüketiciye ürünlerin ulaştığı Üretici Marketlerden alışveriş yapmaya beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287