15 Temmuz'un kahramanları Gebze'deydi

15 Temmuz kahramanı gazileri Gebzelilerle, düzenlenen anma programında buluşturan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "15 Temmuz'da vatanına ve milletine kasteden hainlere geçit vermeme pahasına şahadet şerbetini içerek ülke ve millet için şehit olan kardeşlerimizi de rahmetle ve şükranla yad ediyorum" dedi.

banner279
04 Kasım 2016 Cuma 12:00
15 Temmuz'un kahramanları Gebze'deydi

SALON DOLDU TAŞTI

Gebze 15 Temmuz kahramanlarını ağırladı. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü engellemek üzere yurdun farklı bölgelerinde meydanlarda olan, darbeyi engellemek isterken gazi olan 15 Temmuz kahramanlarından bazıları, Gebze Belediyesi ve TÜGVA Gebze'nin ortaklaşa düzenlediği anma programında Gebzelilerle bir araya geldi. Gebze Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen 15 Temmuz Kahramanlarını anma programına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, TÜGVA Gebze Temsilcisi Halil İbrahim Dede, TÜGVA İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı, İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, Sadık Albayrak, başkan danışmanı Şakir Bitmez, Gebzeli şehitlerin aileleri ve yakınları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

15 TEMMUZ SİNEVİZYONU

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı özel olarak hazırlanan sinevizyon gösterimleriyle başlayan program, İmam hatip Ali Tel'in okuduğu Kur'an tilaveti ile devam etti. Okunan Kur'an tilavetinin ardından programda ilk selamlama konuşmasını TÜGVA Gebze İlçe Temsilcisi Halil İbrahim Dede yaptı. Vakfın kuruluş felsefesi, amacı ve çalışmalarından konuşmasında bahseden İlçe Temsilcisi H. İbrahim Dede, "Gençliğin zihinsel, sosyal, fiziksel ve manevi gelişimlerini önemseyen; kısaca insanın bir bütün olarak gelişimi için çalışan, bu yaklaşımla düşünen, projeler oluşturan ve harekete geçen bir misyonla yola çıktık" dedi.

TÜGVA'DAN KÖŞKER'E TEŞEKKÜR

Dede'nin selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen TÜGVA İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı ise konuşmasında, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanını, milli değerlerini, bayrağını, milletini seven gençler yetiştirmek için TÜGVA olarak dün olduğu gibi bundan sonra da durup dinlenmeden çalışacağız. 15 Temmuz'da yaşananlar, milli şuurla, vatanına ve milletine sahip çıkan insanlarımızın o gece yazdığı destan gençlere ve gelecek kuşaklara iyi anlatılmalı. Bizler de TÜGVA olarak üzerimize düşen sorumlulukla gençlerimizi farklı programlarda bir araya getireceğiz. Böylesine önemli programda bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemeyen Gebze Belediye Başkanımız Sayın Adnan Köşker'e teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİ

Yazıcı'nın ardından salonu dolduran konuklara hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Çanakkale'de yedi düvele 'Çanakkale geçilmez' dedirten, Kurtuluş Savaşında sömürgeci, işgalci devletlerin Anadolu toprakları üzerindeki planlarını canı pahasına bozan milletimiz; 15 Temmuz'da da yeni bir kahramanlık destanına imzasını attı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderine sahip olan güçlü Türkiye'den rahatsız olan bu çevreler; dahili düşmanları 15 Temmuz'da milletimize karşı maşa olarak kullanmaktan çekinmedi. Kahramanlık destanı yazan 79 milyon vatan evladı, Cumhurbaşkanına, hükümetine, memleketine, bayrağına sahip çıktı. 15 Temmuz ülkemizin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE YADEDİYORUZ

Tanklar, toplar, uçaklar ve ağır silahlarlar milli iradesine kasteden hainlere karşı milletimiz; Allah'ı, imanı, inancı ve elinde ay yıldızlı bayrağıyla karşı çıktı, geçit vermedi. Bugün bizleri kırmayarak Gebze'mize gelerek 15 Temmuz'da yaşananları anlatacak kahraman kardeşlerimize sizlerin huzurunda bir kez daha hoş geldiniz temennilerimi ileterek 15 Temmuz'un kahraman şehit ve gazilerinin adı Gebze'mizde 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'nda yaşatılacağını da hatırlatmak isterim. 15 Temmuz'da vatanına ve milletine kasteden hainlere geçit vermeme pahasına şahadet şerbetini içerek ülke ve millet için şehit olan kardeşlerimizi de rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

UĞRUNA ÖLÜNECEK BİR VATANIMIZ VAR!

Protokolün selamlama konuşmalarının ardından 15 Temmuz'un kahramanlarından Metin Doğan, darbe teşebbüsünde yaşananları GKM'yi adeta hınca hınç dolduran Gebzelilerle paylaştı. "Uğruna canımı vereceğim bir vatanım olduğu için Rabbime ne kadar şükretsem azdır" diyen 15 Temmuz kahramanlarından Metin Doğan, "Televizyon canlı yayınlarında tankları görünce bir an olsun düşünmeden sokağa çıktım. En kısa sürede hava alanına gittim. Tankın önüne, darbe girişimin şokunu atlatamayan, durumun ciddiyetini belki ilk başta anlamayan halkın anlaması için yattım. O tank beni ezsin ki, evlerinde durumun ciddiyetini olayın şokuyla anlamayan insanlar durumu anlasın ve hainlere karşı sokağa çıkarak tepkilerini göstersin istedim" ifadelerini kullandı.

GKM'DE DUYGUSAL DAKİKALAR

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde hainlerin açtığı ateş sonucu sol kolunu kaybeden Üzeyir Civan isimli 15 Temmuz gazisi ise konuşmasında yaşananları ve duygularını Gebzelilere konuşmasında aktardı. 15 Temmuz gazilerinden Musa İlhan İBB lojistik merkezinde darbeci askerle o gece yaşananları aktardı. İstanbul AKOM'da darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve bunun sonucunda kalbinin 2 milim altında bulunan kurşunla ömrünün sonuna kadar yaşamak zorunda kalan 15 Temmuz gazisi Musa İlhan, Gebzelilerle anekdotlarını paylaştı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Savaş Halisdemir'in de konuk olarak katıldığı anma programında Dursun Ali Erzincanlı seslendirdiği şiirlerle GKM'yi dolduran konuklara duygu dolu dakikalar yaşattı. 15 Temmuz kahramanlarını anma programı konuklara Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in hat tablosu takdimiyle sona erdi.


































 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287