30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük nutkunda “Her safhasıyla düşünülmüş, ihzar, idare ve zaferle intaç edilmiş olan bu harekat, Türk ordusunun Türk zabitan ve kumanda heyetinin, yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha tespit eden muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal fikrinin ölümsüz abidesidir..” sözleriyle tanımladığı bu Büyük Zafer bugün 98 yaşında. 

banner279
30 Ağustos 2020 Pazar 13:00
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük nutkunda “Her safhasıyla düşünülmüş, ihzar, idare ve zaferle intaç edilmiş olan bu harekat, Türk ordusunun Türk zabitan ve kumanda heyetinin, yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha tespit eden muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal fikrinin ölümsüz abidesidir..” sözleriyle tanımladığı bu Büyük Zafer bugün 98 yaşında. 

        1919 yılında Samsun’dan başlatılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos tarihi bu toprakların asıl sahibi olduğumuzu tüm dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. 
Yok edilmenin eşiğine gelen bir milletin her türlü olumsuzluklara karşı bağımsız olma isteği ve vatanına duyduğu sevgiyle verdiği büyük mücadelenin bir tezahürü ve Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 98. Yıl dönümünde ilçemizde çeşitli programlar düzenlendi.
 
        Tüm programlarda ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde dikkat edildi. 

        İlk program Gebze Kent Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile gerçekleşti. Çelenk sunma programına Gebze Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz, Gebze Garnizon Komutanı Per. Yarbay Ramazan Uydaş, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Barış Eke, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İyi Parti İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

        Çelenk sunma töreninden sonra Gebze Şehitliğine geçildi. Bu güzel vatan uğruna canlarını feda etmiş Şehitlerimizin mezarları tek tek ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Gebze Şehitliğinde gerçekleşen programa şehitlerimizin kıymetli aileleri de katıldı. Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami İmam Hatibi Mehmet Güneş ‘in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere  tüm şehit ve gazilerimize dua ettirdiği program şehitlerimizin mezarlarının ziyareti ile son buldu. Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler şehit aileleri ile tek tek ilgilenip sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287