Ankara katliamında hayatını kaybedenler Gebze'de anıldı!

Barış, demokrasi, emek, bir arada yaşam uğruna beş yıl önce 103 canla bedel ödeyen hareket Gebze’den yine haykırdı

banner279
11 Ekim 2020 Pazar 12:07
Ankara katliamında hayatını kaybedenler Gebze'de anıldı!

 Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı katliamında hayatını kaybeden barış güvercinleri katliamın beşinci yıldönümünde, Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında anıldı. Barış, demokrasi, emek, bir arada yaşam uğruna beş yıl önce 103 canla bedel ödeyen hareket Gebze’den yine aynı taleplerle haykırdı, tekrarladı: “Barış demokrasi emek, 103 karanfilimize armağan olacaktır.

”EMEK VE BİR ARADAYAŞAM EGEMEN OLACAK  

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır tarafından okunan basın açıklamasında; “Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 10 Ekim Ankara katliamının beşinci yıldönümünde sözümüzü bir kez daha yineliyoruz; bu toprakları katliamlarla, faili meçhullerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyi getirecek, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye’yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz” denildi. 

DÖRT PARTİ İKİ SENDİKA İKİ STÖ

 Basın açıklamasına CHP’nin Gebze, Çayırova ve Dilovası İlçe Başkanları Gökhan Orhan, Cihan Soyluçiçek ve Kerem Aydemir ile Gebze İlçe eski başkanlarından Musa Yılmaz, İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan; HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Meryem Uslu ve Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir;  SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek; Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü yöneticileri, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi İnci Aydemir, TMMOB MMO Gebze Temsilciliği Başkanı Barış İnce, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin yönetici ve üyeleri katıldı. Açıklamada ayrıca şu görüşler yer aldı:

ÖDEDİĞİMİZ BEDELLERDEN SADECE BİRİSİ“

10 Ekim katliamının üzerinden beş yıl geçti. 5 yıl önce, ‘Savaşa inat barış hemen şimdi’ şiarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi mitingimize savaştan, gerilimden, kaostan, kutuplaşmadan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler. 103 insanımızı yitirdiğimiz 10 Ekim katliamı; emek, barış ve demokrasi adına ödenen bedellerden sadece biridir.

NİÇİN İKİ SEÇİM ARASI?

5 Haziran Diyarbakır ve 20 Temmuz Suruç katliamları, ardı ardına gelen IŞİD saldırıları, hukukun askıya alınmasının önemli kilometre taşlarından sokağa çıkma yasakları, darbe girişimi gerekçesiyle ilan edilen ve kalıcı hale getirilen OHAL ile tek adam rejiminin kutuplaşma süreci görülmeden yapılacak her değerlendirme eksik kalacaktır. Başta 10 Ekim katliamı olmak üzere bunca katliamın neden 07 Haziran ve 01 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşandığının cevabı verilmeden 10 Ekim katliamının arka planı aydınlanamayacaktır. Ne yazık ki yargı aşamasında dosyanın birkaç maşaya ceza verilerek kapatılmak istendiğine şahit olduk.

ASIL FAİLLER YARGILANMADIKÇA10 EKİM DOSYASI KAPANMAYACAKTIR

Katliam sonrası anket yapıp oylarının ne kadar arttığını araştıranların, ‘Kokteyl örgüt’ diyerek davayı sulandıranların, yol kontrollerini kaldırarak katillere adeta koridor açanların, saldırı olacağı ihbarını tertip komitesinden gizleyenlerin, patlamaların ardından birçok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan gaz sıkma emrini verenlerin, ambulansların geç gelmesinin sorumlusu olanların, güvenlik tedbiri almayanların katliamdaki rolü ortaya çıkartılmadıkça, asıl failler yargılanmadıkça 10 Ekim dosyası kapanmayacaktır.

TAHMİN ETMEK GÜÇ DEĞİL

Bu tür davalarda bir yerden sonrasında karşımıza duvarlar, aşılmaz engeller çıkıyorsa arkasında kimlerin, hangi kontra gücün olduğunu hepimiz biliyoruz. 1 Mayıs Katliamı, Maraş Katliamı, Çorum Katliamı, Bahçelievler ve daha birçoğunda da asıl sorumluların kimler olduğunu tahmin etmek güç değildir.

HESABINI MUTLAKA SORACAĞIZ

Ne yaparlarsa yapsınlar, ne duvarlar örerlerse örsünler, o duvarları yıkacak tuğlaları çekip çıkaracağımızdan kimse kuşku duymamalıdır.10 Ekim katliamında rolü olan, yol veren, emri veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine müsaade izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287