Aziz Yıldırım GEBZE'de

banner279
17 Kasım 2016 Perşembe 14:39
Aziz Yıldırım GEBZE'de

Aziz YILDIRIM ve Fenerbahçe Spor Kulubü Yöneticileri, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nin Denizli Mahallesin’de bulunan ve üzerine Fenerbahçe’nin tüm branşlarının taşınması planlanan 3 Temmuz Fenerbahçe Kampusu ve Tesisleri’nin yapılacağı araziyi ziyaret etti.



Aziz YILDIRIM gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Meclis’te kabul edilen Fenerbahçe Üniversitesi nedeniyle siyasilere teşekkür etti, yapılması planlanan tesis hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Yıldırım hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisi ve sözde şike süreciyle ilgili de açıklamalar yaptı.

Ziyarette Genel Sekreterimiz Mahmut Uslu, Asbaşkanlarımız Ozan Balaban, Tahir Sarıoğlu, Önder Fırat,  Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Doğan, Yönetim Kurulu Danışmanımız Vedat Olcay, Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan, Gebze Belediye Başkanı Adnan KÖŞKER, Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürü Levent KÖŞKER , Denizli Mahalle Muhtarı ve Denizlikoyuspor Kulübü Başkanı Nejat Araba, Kocaeli Amatör Sporlar Kulübü Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve Gebze AKP İlçe Başkanı Hasan Soba da yer aldı.



Fenerbahçe Üniversitesi Türkiye ve Camiamıza Hayırlı Olsun
Araziyi gezen ve basın mensuplarına tanıtan Başkan Aziz Yıldırım, ilk olarak Fenerbahçe Üniversitesi’nden bahsetti. Başkan Yıldırım,“Bugün Fenerbahçe için tarihi günlerden biri. Çünkü dün akşam biliyorsunuz, Fenerbahçe Üniversitesi Meclis’ten geçti. Hem de iyi bir şekilde geçti, tüm partilerin desteğiyle. Onun için Sayın CumhurAziz YILDIRIMa, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Parti Başkanlarımıza ve dün genel kurulda, bu oylamada, bu kanunun yasalaşması için oy veren değerli milletvekillerine de buradan Fenerbahçe Camiası, Camiam adına teşekkür ediyorum. İnşallah Fenerbahçe Üniversitesi, bu Ülkeye yetiştireceği gençler, gelecek nesillerde bu ülkenin idaresinde bulunan gençlerimiz olacaktır diye düşünüyoruz. Zaten üniversitenin binalarıyla ilgili çalışmalar yapmıştık, onları Silivri’de başlayarak hayata geçireceğiz. Sonra da İstanbul’da çalıştığımız birkaç arazi var. Onların üzerinde binalar yaparak üniversiteyi kampus haline dönüştüreceğiz. Şimdiden hem Türkiye Cumhuriyeti’ne hem de Fenerbahçe Camiasına hayırlı olsun diyelim” dedi.



Fenerbahçe Gebze’ye Taşınacak

Hayata geçirilmesi planlanan tesisle ilgili olarak Başkan Yıldırım “Bugün burada bulunma amacımız; Fenerbahçe’nin gelecekte, 5 ve 10 yıllık planları içerisinde, İstanbul ve Türkiye’nin gelişimine uygun olarak, tüm Fenerbahçe branşlarını bir araya taşımak, onları bir arada tutarak kampus halinde 3 Temmuz Kampusu olarak spora katkı sağlamalarını ve onların tesis anlamındaki ihtiyaçlarını karşılamak için Gebze’nin 8 km arkasındaki bu araziyi satın aldık. Burasıyla ilgili Sayın Belediye Başkanı ve diğer arkadaşlar buradalar. Onlarla beraber planlama yapacağız. Bu planlama sonucunda, buranın imar durumunu ve kanunen yapmamız gerekenleri yaptıktan sonra da burada çalışmalara başlayacağız. Burada ilk etapta 10 tane çim saha gözüküyor, altyapılar geliyor, futbol takımı olduğu gibi geliyor. Ama bu 1 senede de değil 5 ve 10 yıllık plan içerisinde yapılacak. Diğer bütün branşlarımızdaki sporcularımızın da burada çalışmaları için planlar yaratılacak. Kapalı salonlar, yüzme havuzları, boks salonları, atletizm pistleri ve onunla ilgili diğer ihtiyaçlar, bütün bu 9 branşla ilgili her şey burada yapılacak.  Fenerbahçe burada bir spor kompleksi, spor kampusu yaratmış olacak. İsmi de 3 Temmuz Fenerbahçe Kampusu ve Tesisleri diye geçiyor. Buradaki amacımız 10 yıl sonra İstanbul’un ve Türkiye’nin gelişimine uygun bir yapılanmaya şimdiden başlamaktır. Bunun hayırlı olmasını diliyorum. Tahminin ilk olarak yaz aylarında sahalarla birlikte yapımına başlarız. Sonra gelecek bütün yönetimler veya Fenerbahçe’yi idare edecekler bu projeye katkı yaparlar ve bu proje 5 veya 10 yıl içinde ki bu biraz da ekonomik şartlara bağlı; yapılınca da Fenerbahçe buraya yerleşmiş olacak. İleride belki de 10 sene sonra buralarda belki de stat da yapılabilir.  O tip şeyler de göz önüne gelebilir. Çünkü İstanbul ve Kocaeli hızla birleşmiş vaziyette.  Gebze ede arada büyük bir ilçe olarak muazzam bir gelişim var. Buraların daha da büyüyüp gelişeceğini öngörüyoruz, onun için böyle bir şey kurmayı hedefledik. Ben şimdi bunun Fenerbahçe Camiasına ve Türk Sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Bir örnek projedir. İnşallah diğer kulüpler de bu tip projeler yaparlar ve Türk Sporuna hepimiz katkı vermiş oluruz. 3. Köprü’nün yolu buradan geçiyor ve zaten yapımına başlamışlar, karşıda görüyoruz. İstanbul, stattan çıktıktan sonra buraya 40 dakika civarında geliş sağlanacak bu yollar bittiği zaman. 2-3 sene içerisinde bitirirler sanırım, gerekli merciiler çalışıyor. Biz de burayı kısa zamanda bitirerek bu tesisleri hayata geçirmiş oluruz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.



Gelenek Bozulmayacak

Galatasaray maçı hakkında ise Başkan,  “17 senelik bir gelenek var. Bu gelenek devam edecek. 18,19, 20 o devam eder inşallah. Yalnız şunu söyleyeyim: Centilmence geçsin. Ama gelip gelen biz olacağız. Öyle iyi oynayan kazansın filan yok. Fenerbahçe kazanacak. Çünkü dün akşam biz hocayla, oyuncularla beraberdik.  Herkes hazır. Psikolojik olarak hazırlar hem de bu maçın bilincindeler. Önemini biliyorlar. Kaybettiğimiz puanları bu maçlarda kazanarak telafi edeceğiz. Stat dolu, arkadaşlar açıklama yapacak ama 1 bilet bile kalmadı, tümü satıldı. Buradan taraftara teşekkür ediyoruz. Tahriklere kapılmasınlar. İlk defa rakip takım seyircileri de geliyor. Beraberce centilmenlik içinde taraftarlar hangi takımı tutuyorsa, onu desteklesin. Bu ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Onu da bu maçta gösterelim. Ama yenen taraf biz olacağız. Çünkü gelenek bozulmaz” diye konuştu.



Açıklandığından Herkes Şaşıracak

Ahmet Zeki Üçok’un açıklamaları hakkında ise Başkan Yıldırım, “Ben bir tek şunu söyleyeceğim: 5. Daire Başkanı ne diyor? İşte şu zat. İsmini ben söylemeyeyim. O zat seçildi ve davayı bizim aleyhimize onayladı diyor. O zat nerede şimdi? Yine görevinin başında. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Daha çok şey var. Öyle şeyler var ki; bakın çok samimi söylüyorum. Bazı olaylar var, kamuoyunun bilmediği ama yetkililerin bildiği. Bu şike davasından daha büyük sporda olaylar olabilecek bazı gelişmeler var. Onlar açıklandığı zaman zaten herkes aaaa diye kalacak yani. Onun için biraz daha bekleyin, sabredin her şey ortaya çıkacak yani” dedi.
 


Dereağzı İçin Girişimler Yapılıyor
Fenerbahçe buraya taşındığında Dereağzı’ndaki tesislerin ne olacağı sorulduğunda ise Başkan Yıldırım, “Dereağzı için gerekli girişimleri yapıyoruz. Onları satın almak için görüşmeler yapılıyor. Onlar şehir içinde olduğu için spor alanından çıkarsa, ona göre değerlendirilir. Şu an bir şey söylemek yanlış olur” dedi.



250 Dönüm Arazi

Başkan Yıldırım, “Buranın değeri Kulübün defterinde yazılı. Burası 200 dönüm, 30 dönüm de ayrıca bir yerde arazimiz var. Onu da buraya çekip birleştireceğiz ve toplamda 250 dönüm olacak. 10-20 sene sonrası değeri ne olacak sen ona bak” dedi.



En Kötü Zamanımızda 6-0 Yendik

Sakatlıklar hakkında Başkan Yıldırım, “24 tane oyunca var. Sakatların yerine onlar oynar. Biz en kötü zamanımızda 6 sıfır yendik. 6 kez geldik, 6 gol attık geldik. Onun için oynamış, bu oynamamış mesele değil. Orada önemli olan seyirciyle sporcuların bütünleşmesi. O bütünleşmeyi sağlarlarsa, hangi şart olursa olsun yeneriz ” dedi.



Rakip Taraftarın Gelmesini İlk Biz İstedik

Rakip takım taraftarlarının gelmesi hakkında ise Başkan, “Bunu ilk ben söyledim. Kulüpler Birliğine haber gönderdim, yazı yazdım Valiliğe. Valilik ilk başta tereddütlüydü. Biz hayır seyirci gelsin dedik. Onun üzerine Kulüpler Birliği’nde konuşuldu. Yine tereddüt vardı. Bizim arkadaşlar, Metin Beyler gittiklerinde biz bir şekilde istiyoruz dedik ve yapıldı” diye konuştu.

Başkan sözlerini sonunda TSYD’nin iptal edilen olağanüstü kongresine de göndermede bulundu.








Son Güncelleme: 17.11.2016 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287