Gebze'de 8 bin 650 kişi iş sahibi oldu

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in talimatıyla kurulan hizmet masasına 7 yıllık hizmet döneminde başvuran 12 bin 550 Gebzeli'den, 8 bin 650'sinin iş sahibi olmasında yardımcı olundu. Uygulamanın mimarı Başkan Köşker, "Hemşerilerimizin iş ve ekmek sahibi olmasında yardımcı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

banner279
11 Ekim 2016 Salı 00:02
Gebze'de 8 bin 650 kişi iş sahibi oldu

CV'LERİYLE MASAYA BAŞVURUYORLAR

Kurduğu hizmet masasıyla işveren ve işçi arasında köprü olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2. hizmet döneminin başından bugüne kadar 3 bin 500 kişinin iş bulmasını sağladı. Göreve geldiği ilk günden itibaren verdiği talimat doğrultusunda istihdama yardımcı olmak amacıyla kurulan hizmet masası, iş arayanla, çalıştırılmak üzere eleman arayan işverenler arasında köprü görevi görüyor. Ülke sanayisinin yüzde 10'nu, 9 adet organize sanayi bölgesinde 2bini aşkın sanayi kuruluşunu barındıran Gebze'nin var olan bu potansiyelinin değerlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediyeye yazılı özgeçmişleriyle başvuran vatandaşları sanayi kuruluşlarına yönlendirdiklerini dile getirdi.

İSTİHDAMA KATKI AMACIYLA

Belediye bünyesinde kurulan hizmet masası sayesinde iş arayan binlerce vatandaşa yardımcı olduklarını ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Bize ulaşan özgeçmişler, hizmet masamızda oluşturulan havuzumuzda depolanıyor. İş arayan kişinin deneyimlerine ve eğitimine uygun olan ve istihdam yaratan bölgemizdeki kuruluşlarla temasa geçilerek iş olanağı sağlanıyor" dedi. Bu noktada önemli aşamalar kaydedildiğine de değinen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "5 yılı kapsayan ilk hizmet dönemimizde bu hizmet masamıza özgeçmişleriyle başvuran vatandaşlarımızdan 7 bin 960 kişiden 5 bin 500 kişiye iş bulmasında yardımcı olduk. 2. Hizmet dönemimizin başından bu yana kadar ise 4 bin 590 başvuru sahibinden 3 bin 150'sinin de bir işe kavuşmasında yardımcı olduk" dedi

İŞSİZLİK SORUNU YOK

İşverenlerden gelen çalışacak kalifiye eleman taleplerinin mavi yakalı diye tabir edilen işçi arayışında 3 bin 400'e varan rakamlarda açığın bulunduğuna da açıklamasında değinen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Anadolu'nun önemli kavşak noktalarından sanayi kenti Gebze'de işsizlik sorunu bulunmuyor. Sanayi ile birlikte istihdam olanakları da kentimizde gelişme gösteriyor. Hemşerilerimizin iş ve ekmek sahibi olmasında yardımcı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Gelen başvurulardan ilk, orta ve lise tahsili bulunanlardan 45 yaş altı olanlarının tamamına yakınının istihdam edildiğine değinen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, aynı eğitim grubunda 45 yaş üstünde istihdam edilme oranının yüzde 86 düzeyinde olduğunu, yüksekokul ve ön lisans mezunlarında ise bu oranının yüzde 36'larda olduğunu açıkladı.

Son Güncelleme: 11.10.2016 02:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287