Gebze'de ormanlık alan alev alev yandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ormanlık alan alevlere teslim oldu Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi

banner279
05 Ekim 2020 Pazartesi 19:08
Gebze'de ormanlık alan alev alev yandı!

 Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Gaziler Dağı ormanlık alanında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen alevleri kontrol altına almak için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Yangın, Kocaeli'nin Gebze ilçesi Gaziler Dağı mevkisinde saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dağda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gaziler Dağı'ndan yükselen dumanları gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve su tankeri sevk edildi. Kısa sürede yangının olduğu yere ulaşan ekipler, alevlere müdahaleye başladı. Bu sırada isu ekipleri ormanlık alanda temiz su hattı döşe işleri yaparken yangını fark etmeleri üzerine  çalıştıkları jcb ile yangının büyümesini önleyerek yangının önünü kestiler .Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlediği öğrenilirken, yangın yerine çevre illerden çok sayıda itfaiye, su tankeri ve Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ile yangın söndürme helikopteri sevk edildi.Havadan yangın söndürme helikopteri ile karadan da çok sayıda söndürme ekibi ile yangın kontrol altına alındı.Soğutma çalışmaları devam ediyor.Gebze kaymakamı Mustafa Güler yangın yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme: 05.10.2020 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287