Kaymakam Güler, Gebze’de HES Kodu Uygulamasını İnceledi

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, AVM  ve  semt pazarları için uygulamaya başlayan aynı anda kabul edilecek müşteri sayısı ile HES kodu uygulamasını yerinde inceledi.

banner279
08 Aralık 2020 Salı 12:02
Kaymakam Güler, Gebze’de HES Kodu Uygulamasını İnceledi

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, AVM  ve  semt pazarları için uygulamaya başlayan aynı anda kabul edilecek müşteri sayısı ile HES kodu uygulamasını yerinde inceledi. Kaymakam Mustafa Güler’e Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu ile Sağlık Müdürlüğü ekipleri, polis memuru ve zabıtalar eşlik etti. İstasyon Mahallesi ile Tatlıkuyu pazarında incelemelerde bulunan Kaymakam Güler "AVM ve Semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısını yerinde inceledik. Mevlana Mahallesi Kapalı Pazar yerinde satış yapan esnaf sayısının çokluğu nedeniyle tezgah arasındaki yürüme yolları daralıyor. Bu pazara vatandaşlarımızın rağbeti oldukça fazla bundan dolayı sosyal mesafe korunamıyor bu da bulaşı riskini ciddi şekilde arttırıyor.

ŞİKAYETLERE ÇÖZÜM BULUNDU 

Bununla birlikte Kaymakamlığımıza yapılan sözlü şikayetler ilçemiz Hıfzıssıhha Kurulunda değerlendirilmiş olup, yapılan görüşmeler sonucunda; söz konusu pazar yerinde esnaf sayısının çokluğu, aynı anda meyve sebze pazarı ile birlikte tuhafiye züccaciye vb. esnafında bulunmasından dolayı pazar alanının yeterli gelmediği, tezgahlar arasındaki mesafenin iyice azaldığından dolayı Mevlana Semt pazarında bundan böyle; Cuma Günleri: Sebze, meyve, bakliyat, şarküteri ve balık pazarının kurulması ve ilk uygulamaya 11/12/2020 Cuma günü başlanılmasına, Perşembe Günleri: Tuhafiye, konfeksiyon, mutfak malzemesi, züccaciye, nalburiye pazarının kurulması ve  ilk uygulamaya 10/12/2020 Perşembe günü başlanılmasına karar verilmiştir.” dedi.  

AVM’DE HES DENETİMİ 

Akabinde Gebze’de bulunan AVM ye geçen Kaymakam Güler AVM’lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunu yerinde inceledi. Kaymakam Güler “ HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı tespit edilen çalışanlar ve müşteriler AVM’ye kabul edilecektir” dedi. 

Son Güncelleme: 08.12.2020 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287