Yerli ve Elektrikli Traktör Kocaeli'de üretiliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen traktörün üretimi Kocaeli’de yapılıyor

banner279
19 Ağustos 2020 Çarşamba 12:45
Yerli ve Elektrikli Traktör Kocaeli'de üretiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 26 Temmuz 2019'da görücüye çıkan yerli ve milli elektrikli traktörün seri üretimi için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen traktör 2021'de seri üretime geçecek. Gebze'de 9 bin metrekarelik alanda kurulan fabrikada üretim ve montaj çalışmaları süren yerli traktörlerde tüm üretim süreci eylülde tamamlanacak. İlk aşamada 100 adet elektrikli traktörün üretilmesi planlanırken, talebe göre üretim rakamları hızla artırılacak.

ÇİFTÇİLER SIRAYA YAZILMAYA BAŞLADI

Yerli traktöre şimdiden çiftçilerin yoğun ilgisinin bulunduğu öğrenilirken, çiftçilerin genel müdürlüğü arayarak banttan inecek ilk traktörler için ön sipariş yazdırdıkları ifade edildi. Çiftçinin mazot masrafını çok büyük oranda azaltacak olan elektrikli traktörler ile çiftçi kazançlı çıkacak. Yapılan denemelerde, elektrikli traktörler içten yanmalı traktöre göre 1 dekar toprakta yaklaşık 10 kat daha az enerji harcıyor. Traktörün fiyatının her çiftçinin ulaşabileceği aralıkta olacağı ifade ediliyor. Öte yandan TAGEM'in elektrikli bahçe tipi traktör prototipi projesi başlattığı ve proje kapsamında özgün bir şasinin tasarlandığı da öğrenildi.

ÇİFTÇİLERİN MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce test sürüşünü yaptığı yerli traktör için düzenlenen törende, "45 dakika şarj süresi ile 7 saat çalışan bu traktörümüz seri üretime hazır. Yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün çiftçilerimizin maliyetlerini düşüreceğine inanıyorum" diye konuşmuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287