106 bin kişiye istihdam sağlanacak

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İmamoğlu Sulamaları Projesi’nin Adana’da 1 milyon 66 bin 800 dekar arazinin sulanmasını sağlayacağını belirterek, "İmamoğlu Sulamaları Projesi’nin tamamlanması ile yıllık 1 milyar 600 milyon TL gelir artışı bekleniyor. 106 bin kişiye de ilave istihdam imkanı sağlanacak" dedi.

banner279
29 Kasım 2020 Pazar 13:16
106 bin kişiye istihdam sağlanacak

Bakan Pakdemirli, Adana’da Seyhan Nehri Toplu Makinalı Çalışması ve İmamoğlu SulamaProjelerini yerinde inceledi. Bakan Pakdemirli’ye, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız eşlik etti. Pakdemirli alanda, ekskavatör kullanarak Seyhan Nehri’nde ıslah kazısı yaptı. Daha sonra proje alanını havadan inceleyen Pakdemirli, "Milletimiz için işimizin başında olmaya devam ediyoruz. Suyun gücünü milletimizle buluşturacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

 ’TAŞKINLARDAN KORUNACAK’

Bakan Pakdemirli, Adana Yüreğir, Seyhan, Sarıçam ve Karataş ilçeleri ile Mersin Tarsus ilçesine bağlı toplam 90 mahallede ve 1 milyon 552 bin dekarlık alanda, yıllık 5 milyar 207 milyon liralık tarımsal üretimi taşkın risklerine karşı korumayı hedeflediklerini söyledi. Pakdemirli, "Aşağı Seyhan Ovasında toplam 2 bin kilometre uzunluğunda 10 milyon metreküp rusubat temizliği planlandı. Bugüne kadar DSİ 6’ncı Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki makinalarla 2020 yılı Ocak ayı başından itibaren toplam 550 kilometre uzunluğunda 3,2 milyon metreküp rusubat temizliği yapıldı. Çalışmalar kapsamında 1450 kilometre uzunluğunda, 6,8 milyon metreküp rusubat temizliği daha yapılmasını planlıyoruz. 60 kilometre uzunluğunda 5 milyon metreküp rusubat temizliği planlanan Seyhan Nehir Yatağında ise temmuz ayında başlanan toplu makinalı çalışma kapsamında nehrin denize mansaplandığı ve rusubat birikiminin fazla olduğu 7 kilometrelik kısımda 2,8 milyon metreküp kazı çalışması yaptık. Seyhan Nehir yatağında 53 kilometre uzunluğunda 2,2 milyon metreküp rusubat temizliği daha yapılacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287