25.10.2018 Cuma Mesajları|En Güzel Cuma Mesajları|25.10.2018 Cuma Mesajları|

En güzel cuma mesajlarını sizler için derledik. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip mübarek cuma günlerinde vatandaşlar birbirlerine cuma mesajı atarak aralarındaki bağı güçlendiriyor. Haberimizde sizler için hazırladığımız SMS olarak gönderebileceğiniz, Facebook, Twitter, sosyal medyada paylaşabileceğiniz cuma mesajlarını bulabilirsiniz.

banner279
25 Ekim 2018 Perşembe 22:04
25.10.2018 Cuma Mesajları|En Güzel Cuma Mesajları|25.10.2018 Cuma Mesajları|

Cuma Günü Neden Mübarek?

Bugün günlerden Cuma. Cuma günleri Müslümanların bayramıdır. Peki, neden bir başka gün değil de Cuma günü mübarektir? Bunun nedenini şu şekilde açıklayabiliriz;

Cuma günü, Hz. Adem yaratılmış, o gün cennete yerleştirilmiş ve o gün cennetten çıkartılmıştır. Demek ki Cuma günü, insanlığın yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğu için mübarek kılınmıştır. Bu gün her Müslüman erkeği için farz kılınmış 2 rekatlık Cuma namazının kılınması gerekiyor. Denilene göre; eğer üç kez keyfi olarak Cuma namazı kılmayan bir Müslüman erkeğinin kalbi mühürleniyor. Cuma günü bol dualar edip, namaz kılmalıyız.

Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar.

  • Dün rüya, yarın hayaldir. Rüyayı mutlu hayali umutlu yapan bugündür. Bugün gönlünün umudu neyse yarın onu yaşaman dileğiyle. Hayırlı nurlu cumalar.
  • Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah’ın müminlerini bağışlaması dileğiyle cumanız mübarek olsun!
  • Dili Bismillah olanın işi yarım kalmaz, sözü inşallah olanın planı bozulmaz, gözü maşallah olanın içi kararmaz. Zikri subhanallah olanın eksiği olmaz. Şükrü elhamdulillah olanın rızkı azalmaz. Anahtarı iman olanın açamayacağı kapı olmaz. Hayırlı Cumalar.

Son Güncelleme: 26.10.2018 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287