Anadolu Adalet Sarayı’nda adli yıl açılış töreni

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2016-2017 adli yılın başlaması nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016-2017 Adli Yılın başlaması münasebetiyle...

banner279
01 Eylül 2016 Perşembe 16:22
Anadolu Adalet Sarayı’nda adli yıl açılış töreni

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2016-2017 adli yılın başlaması nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016-2017 Adli Yılın başlaması münasebetiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın ev sahipliği yaptığı tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yanı sıra Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ve çok sayıda adliye çalışanı katıldı. Başsavcı Fidan, konukları tek tek karşıladı ve tebrikleri kabul etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan adli yıl açılış töreninde konuşan Fidan, “Öncelikle menfur bir terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere tüm yargı şehitlerimiz rahmetle ve minnetle anıyorum. Yine, 15 Temmuz günü aziz milletimize ve devletimize yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşamını yitiren bütün şehitlerimizle birlikte daha önce bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bir ülkenin birlik, barış, huzur ve sükun içerisine olması devletin temel güçlerinden birisi olan yargı erkinin kişi hak ve özgürlüklerini her türlü haksızlığa karşı koruma konusundaki göstereceği başarıya bağlıdır. Şüphesiz yargının adalet dağıtımında sağladığı etkin ve adil bir şekilde işlemesi, hiçbir makam, kurum veya kişinin etkisinde kalmaması, hak ve adalet ışığında yürümesi, temel özgürlüklerin bekçisi olması halinde gerçekleşecektir. Yargının sağlıklı ve hızlı ilerlemesi aynı zamanda hukuk devletinin de güvencesidir. Adalet terazisin şaşmaz bir şekilde devam etmesi bütün yargı mensuplarının ortak görevidir. Demokrasinin temeli hukuk devleti, devletin temeli adalettir düşüncesiyle yeni adlı yılın tüm yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu günümüzde bizi teşrifleriyle onurlandıran mülki, idari ve askeri erkana da ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Başsavcı Fidan’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve misafirler İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen kokteylde ağırlandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 01.09.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287