Bu yaz su sıkıntısı yok.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yaz için Türkiye’nin su sıkıntısı çekmeyeceğini belirterek, “Şu anda Türkiye’de sular yeterli. Bir sorun yok. Bütün Türkiye’de kurak dönemler de dahil biz bir sıkıntı yaşatmadık. Biz suyu çok iyi yönetiyoruz” dedi.

banner279
28 Mart 2017 Salı 10:53
Bu yaz su sıkıntısı yok.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yaz için Türkiye’nin su sıkıntısı çekmeyeceğini belirterek, “Şu anda Türkiye’de sular yeterli. Bir sorun yok. Bütün Türkiye’de kurak dönemler de dahil biz bir sıkıntı yaşatmadık. Biz suyu çok iyi yönetiyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bir dizi ziyaret, temel atma ve açılışlar için Manisa’ya geldi. Manisa’da ilk olarak Manisa Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, valilik girişinde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından çiçeklerle karşılandı. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçen Bakan Eroğlu’na Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer bir sürpriz yaparak sertifika takdim etti. Manisa’ya gelen her devlet adamı için bir fidan diktiklerini ve onların isimlerini verdiklerini kaydeden Vali Güvençer, “Sayın Bakanımızın ziyareti anısına Kazım Karabekir Ortaokulumuza 500 adet kitap hediye ettik. Bunun sertifikasını size takdim ediyorum” diye konuştu.

Bakan Eroğlu da sertifika için teşekkür etti.

Bakan Eroğlu daha sonra Manisa Valiliği Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve bakanlık bürokratları katıldı.

Kendisini Manisa’nın bir milletvekili olarak gördüğünü belirterek konuşmasına başlayan Bakan Eroğlu, “Çok değerli milletvekillerimizle birlikte gerçekten Manisa’ya büyük hizmetler yapıyoruz. Ayrıca Manisa’ya her gelişimizde mutlaka yatırımla geliyoruz. Heybemiz dolu geliyoruz. Buraya özellikle Manisa üzümü getirecek halimiz yok. Afyonkarahisar’dan da geçemedik lokum getiremedik. Bugün 21 tesisin temel atma ve açılış törenlerini yapacağız. Yatırımların maliyeti 231 milyon TL tutarında” şeklinde konuştu.

“GEDİZ’İ KURTARACAĞIZ"

Gediz’deki kirliğin önlenmesi için yürütülen çalışmalara da değinen Bakan Eroğlu, “Gediz ile alakalı bütün kurumları topladık ve herkese taksim ettik. Bize düşen Gediz Nehri’nin ıslahı, erozyon kontrolü, ağaçlandırma ve derelerin ıslahı, yukarı havzalarda erozyonu kontrol etmek. Biz bakanlık olarak bunları yaptık. Ancak burada Manisa’nın atık su arıtma tesisi biraz gecikti ama sağ olsun değerli vekillerimizin gayretleriyle İller Bankasından kredi alınarak şu anda bu da yapılıyor. Nehir zaten büyük ölçüde kendisini toparladı. Eskisine göre epeyce bir iyileşme var. Dereler ıslah edildi ayrıca diğer yan kollardan gelen kirlilikler de kontrol edilmeye başlandı. Pek çok şehrin de ileri atık su arıtma tesisi yapıldı. Yapılmayan Manisa ve Turgutlu vardı. Şuanda Manisa merkez çok hızlı yapılıyor. Önümüzdeki yıl biteceğine inanıyorum. Biz de takip ediyoruz. İnşallah Gediz’i kurtaracağız” dedi.

“SUYU EN İYİ YÖNETEN ÜLKEYİZ"

Türkiye’nin yaz için su sıkıntısı yaşamayacağını ifade eden Bakan Eroğlu şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’de sular yeterli. Bir sorun yok. Cüzi bir azalış var ama herhangi bir sıkıntı yok. Barajlarımızda doluluk oranı sulama için, içme suyu için yeterli. Bir problem yok. Bütün Türkiye’de kurak dönemler de dahil biz bir sıkıntı yaşatmadık. Biliyorsunuz biz suyu çok akıllıca yöneten bir bakanlığız. Hatta dünyada büyük konferanslar oluyor. Bundan iki yıl önce büyük metropollerde kuraklıkta su yönetimi nasıl olacak diye bir toplantı oldu Birleşmiş Milletlerin yaptığı. Israrla beni çağırdılar. İşim gücüm var dememe rağmen çağırdılar. ‘Siz Türkiye’de bu işi çok iyi yönetiyorsunuz, büyükşehirleri sıkıntıdan kurtardınız’ dediler. Biz de giderek oradaki bütün dünyadan gelen yöneticilere anlattık. Biz suyu çok iyi yönetiyoruz. Bunu herkes böyle bile. Çünkü Türkiye su zengini bir ülke değil. Yarı kurak iklim bölgesindeyiz. Yani su fakirine yakın bir sınırdayız. Ama suyu en iyi yöneten ülke Allah’a şükürler olsun bizim ülkemiz. Bunu gurur duymanız için söylüyorum. Biz bu çalışmaları yapıyoruz zaten. DSİ olsun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olsun, sulama birlikleri, kooperatiflerle birlikte her mevsim başında toplantı yapılıyor, su durumu nedir, ne gibi tedbirler alacağız, ilave tedbirler neler, bütün bunları planlıyoruz. O bakımdan şuanda endişe edecek bir durum yok Allah’a şükür.”

MESİR TABİAT PARKI İÇİN İMZA ATTI

Vatandaşların daha iyi kullanması için Mesir Tabiat Parkı Gelişme Revizyon Planını hazırladıklarını belirten Bakan Eroğlu planı günün bereketi olması için imzalayarak Manisa’ya hayırlı olmasını temenni etti. Planın dün akşam hazırlandığını ve bugün imza attığını kaydeden Bakan Eroğlu Mesir Tabiat Parkının bundan sonra Manisa’ya her gelenin ziyaret edeceği bir mekan olacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Eroğlu, Manisa Valiliğinin ardından AK Parti Manisa İl Başkanlığına geçerek İl Başkanlığına yeni atanan Berk Mersinli’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

HABER24

Son Güncelleme: 28.03.2017 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287