ÇAKICI’DAN HAPİS CEZASI’NA İLİŞKİN  SON DAKİKA BASIN AÇIKLAMASI

Alaattin Çakıcı hakkında İstanbul Anadolu 6.Ağır Ceza Mahkemesinin 2019/166 Esas sayı dosyasından verilen 17 yıl hapis cezası ile ilgili çeşitli haberler yapılmıştır

banner279
10 Ekim 2020 Cumartesi 19:13
ÇAKICI’DAN HAPİS CEZASI’NA İLİŞKİN  SON DAKİKA BASIN AÇIKLAMASI

Bugün çeşitli medya kuruluşlarında müvekkilim Sayın Alaattin Çakıcı hakkında İstanbul Anadolu 6.Ağır Ceza Mahkemesinin 2019/166 Esas sayı dosyasından verilen 17 yıl hapis cezası ile ilgili çeşitli haberler yapılmıştır. Buna ilişkin Alaattin Çakıcı’nın Basın danışmanı Gazeteci Ferhat Aydoğan aracılığı ile  Avukatı Gökhan KILIÇ’ın yaptığı açıklama şöyledir ;  
  Müvekkilim yargılama aşamasında gerek 18 hastalığının bulunması nedeniyle raporlu olduğundan ve gerekse Covid-19 pandemi şartları nedeniyle ifade verememiştir. Müvekkile ait rapor avukatları tarafından Sayın Mahkemeye ibraz edilmiş ve müvekkilin bir sonraki celse ifadesinin alınması talep edilmiş ise de Sayın Mahkeme süre vermemiş ve müvekkilin ifadesi alınmadan, aleyhine tek bir delil olmaksızın hakkında tecziye kararı verilmiştir.
Verilen söz konusu bu hüküm Sayın Mahkeme’nin gerekçeli kararının tebliği aşamasından sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’na müracaat edilerek istinaf edilecektir. İstanbul bölge adliye mahkemesinin ilgili Sayın Dairesi’nin kararının aleyhe olması durumunda söz konusu karar temyize tabi olduğundan Yüce Yargıtay’a temyize başvurulacaktır. İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır. Yargılama süreç ve aşamaları arz edilen şekildedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Son Güncelleme: 10.10.2020 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287