Edirne’de emekli olan ve hurdacılık yapan 72 yaşındaki Şevki Kılıç üniversiteli oldu

Edirne’de emekli olan ve hurdacılık yapan 72 yaşındaki Şevki Kılıç, girdiği üniversite sınavında birinci tercihi olan Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı. Liseyi dışarıdan bitiren ve 4 yıl önce girdiği...

banner279
12 Ağustos 2016 Cuma 16:04
Edirne’de emekli olan ve hurdacılık yapan 72 yaşındaki Şevki Kılıç üniversiteli oldu

Edirne’de emekli olan ve hurdacılık yapan 72 yaşındaki Şevki Kılıç, girdiği üniversite sınavında birinci tercihi olan Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı.
Liseyi dışarıdan bitiren ve 4 yıl önce girdiği sınavda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazanan 72 yaşındaki Şevki Kılıç, bu yıl tekrar üniversite sınavına girdi. 335 puanla Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazanan Kılıç, 52 yıl aradan sonra tekrar derslik sıralarına oturacak.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisini makamında ziyaret eden Şevki Kılıç’la görüştü. 4 yıl eğitim hayatında kendisine destek olmak isteyen Başkan Gürkan’a Kılıç, maddi bir yardım beklemediğini, sadece kitap yardımı istediğini söyledi. Başkan Gürkan, “Şevki amcaya dedim ki ’Abi ben senin için ne yapabilirim?’. Karaktere bakın, kişiliğe bakın. ’Başkanım’ dedi. ’Kitap olursa hediye alırım, başka hiçbir hediyeyi almam’ dedi. Ülkenin, dünyanın geldiği bu noktada insanların üç kuruşluk çıkar için birbirlerini acımasızca yok ettiği, katlettiği böyle bir dönemde 72 yaşında üniversiteye yeniden başlayacak olan Şevki abi diyor ki ‘kitap’. Kendisi neredeyse tüm dünya klasiklerini okumuş” dedi.
Şevki Kılıç’la belediye olarak ilişkilerini koparmayacaklarını belirten Gürkan, zaman zaman okullarda okuma aşkı konusu hakkında öğrencilere konferans vermesi konusunda çalışma yapacaklarını söyledi. Başkan Gürkan, Şevki Kılıç’ın hayali olan kitabının baskısını da üstlendi.
DSİ’ye 1997 yılında birinci olarak girdiğini anlatan Şevki Kılıç ise, “Sözlü sınavda nereden sorulsa ben biliyorum. Bana ne iş yapıldığı sorulduğunda ‘Ben hiçbir iş yapmadım, sadece okudum’ dedim. 83 başvurudan 2 kişi aldılar” dedi.
Kılıç, 4 yıl önce başladığı Açık Öğretim Fakültesi Tarih Bölümü’nden sadece İngilizce dersinden kaldığını belirtti. Trakya Üniversitesi kütüphanesine gittiğini ancak Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olduğu için kendisine kitap vermediklerini söyleyen Kılıç, “Şimdi kime kitap vereceklerini göstermiş olduk” diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 12.08.2016 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287