El Bab’dan acı haber: 2 şehit, 3 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), El Bab’da DEAŞ terör örgütünün daha önceden yola döşenmiş olduğu bir EYP’nin patlaması sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı.

banner279
24 Şubat 2017 Cuma 14:14
El Bab’dan acı haber: 2 şehit, 3 yaralı

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında "El Bab'ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/Mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde saat 12:00 sularında El Bab’ın hemen güneyindeki TADİF yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/MAYIN keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN NAMAZ ÇIKIŞI AÇIKLAMA: ASKERİMİZE İNTİHAR SALDIRISI YAPILDI

Başbakan Binali Yıldırım ise cuma namazı çıkışı sırasında saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada "Askerlerimize intihar saldırısı yapıldı" dedi.

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında "El Bab'ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/Mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

PATLAMA SAAT 12.00 CİVARINDA GERÇEKLEŞTİ

Patlamanın El Bab’ın güneyindeki Tadif bölgesinin alt bölgesinde meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde saat 12:00 sularında El Bab’ın hemen güneyindeki TADİF yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/MAYIN keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine  

başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

EL BAB'DA NELER OLUYOR: BOMBALI ARAÇLA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Reuters'ın haberine göre El Bab'da bombalı araçla saldırı düzenlenmişti. Reuters, saldırıda en az 29 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirirken, AA ise saldırıda 60 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. 100'e yakın yaralı olduğu belirtilmişti.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü IŞİD'den (DEAŞ) temizlediği El Bab'da bombalı bir araç patlatıldı.

HULUSİ AKAR SURİYE SINIRINDA

Ajansların son dakika servis ettikleri habere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Suriye sınırında El Bab operasyonunun yürütüldüğü Kilis'teki karargaha gittiği belirtildi.

Akar’ın Kilis’te El Bab harekatının komuta edildiği ana karargahta, El Bab içinde yürütülen arama tarama çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi aldığı kaydedildi.

YARALILAR KİLİS VE ÇEVRE İLLERE GETİRİLİYOR

Bomba yüklü saldırıda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek Kilis'in Elbeyli ilçesi Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan 42 Suriyeli Kilis'e getirilerek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar sınır hattından alınarak Gaziantep başta olmak üzere çevre il ve ilçelere sevk ediliyor. Kilis Devlet Hastanesinde uzman doktorlar yaralılara müdahale ederken, durumu ağır olanlar çevre illere sevk ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Son Güncelleme: 24.02.2017 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287