Emekli Maaşlarına Müjdeli Haber!

Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekli maaşlarına zam gelirse en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Bütün detaylar haberin içinde!

banner279
09 Mayıs 2018 Çarşamba 15:18
Emekli Maaşlarına Müjdeli Haber!

Milyonlarca nin beklediği Temmuz zammı için müjdeli haber geldi. Türkiye’de 12 milyon emeklinin merak içinde beklediği Temmuz zammında oranlar netleşmeye başladı. Enflasyona bağlı olarak zam artışı yaşanacak emekli maaşında ilk 4 ayın enflasyonu doğrultusunda uzmanlar tahminde bulunmaya başladılar. SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yapılacak zammın daha önce 4.69 olarak hesaplanmasına rağmen son 2 ayın enflasyon rakamları ile birlikte bu oranın daha da yükselmesi bekleniyor. Oranın yükselmesi ise emeklinin maaşlarında ciddi bir artışa yol açacak. Uzmanların tahminine göre SSK emeklisinin en düşük maaşı bin 655 lira olacak. İşte tüm detaylar…

Son dakika haberi… Milyonlarca nin beklediği müjdeli haber geldi. Daha önce 12 milyon emekliye verilen yılda 2 kez bayram ikramiyesi emeklilerin yüzünü güldürmüştü. Emeklilere bir müjdeli haberde Temmuz zammından geldi. Haftalardır emekliler Temmuz ayında yapılacak zammı merak içinde bekliyorlar. İlk 6 aylık enflasyon rakamları doğrultusunda emeklilere yapılacak zam oranı netleşecek. Ocak- Nisan ayları arasında enflasyon rakamları emekliye yapılacak zammın 4.69 oranın da olmasını gösteriyordu. Ancak uzmanların tahminine göre bu rakam daha yukarılara taşınabilecek.

EN DÜŞÜK BAĞ- KUR EMEKLİSİ MAAŞI BİN 475 LİRA

Uzmanlar yaptıkları tahminler doğrultusunda ye yapılacak zammın 5-5,5 oranlarına çıkmasının kuvvetle muhtemel olduklarını belirttiler. Bu rakamlara göre hem mevcut enflasyon hem de taban aylıklara göre emekliye yapılacak zamlar hesaplandı. Şu anda en düşük Bağ- Kur emeklisi bin 405 lira seviyesinde bulunuyor. Bu durumda 4 aylık enflasyon verisi hesaplanarak Bağ- Kur emeklisi maaşında bir tahminde bulunmak gerekirse 4,69 oranın yapılacak zam ile birlikte en düşük Bağ- Kur emeklisi maaşı bin 475 liraya ulaşıyor.

Eğer oran yüzde 5,5 civarında seyrederse en düşük Bağ- Kur si maaşı bin 482 lira olacak. Bağ- Kur tarım emeklilerinin ise şuanda en düşük maaşı 988,91 lira seviyesinde bulunuyor. Bu maaş zam yüzde 5 oranında olursa bin 38 lira, yüzde 5,5 oranında gerçekleşirse bin 43 liraya yükselecek.

2000'den önce  olan SSK'lılar da hali hazırda bin 569 lira olan emekli maaşı yapılacak zam oranının yüzde 5 olması durumunda bin 648 liraya ulaşacak. Yüzde 5,5 oranında olması durumunda ise bin 655 liraya ulaşacak.

2000'den sonra  olan SSK'lılarda 935,60 lira seviyesindeki en düşük maaş ise yüzde 5 zam tahminine göre 982, yüzde 5 tahminine göre 987 liraya çıkacak.

Kesin zam oranının belli olması için Mayıs ve Haziran enflasyonu bekleniyor.

Kaynak ; Sabah

Son Güncelleme: 09.05.2018 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287