Ev ve tarlalarını Kızılay’a bağışlayıp konukevine yerleştiler

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Güneytabaklar köyünde yaşayan ve çocukları olmayan Sevim ve Ahmet Karalar çifti, 2 katlı ev ve 22 ayrı tapulu tarlasını Kızılay’a bağışladı. Çift buna karşılık Düzce Akçakoca Yaşlılar Konukevine yerleştirildi.Türkiye...

banner279
07 Aralık 2016 Çarşamba 11:18
Ev ve tarlalarını Kızılay’a bağışlayıp konukevine yerleştiler
Zonguldak’ın Devrek ilçesi Güneytabaklar köyünde yaşayan ve çocukları olmayan Sevim ve Ahmet Karalar çifti, 2 katlı ev ve 22 ayrı tapulu tarlasını Kızılay’a bağışladı. Çift buna karşılık Düzce Akçakoca Yaşlılar Konukevine yerleştirildi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli olan Ahmet Karalar (70) ve 37 yıllık eşi Sevim Karalar (67) tüm gayrimenkullerini Kızılay’a bağışladı. Akçakoca Yaşlılar Konukevinde yaşamlarını sürdüren Karalar çifti, yaptıkları şeyden pişmanlık duymadıklarını, aksine çocukları olsaydı bile mallarının büyük bölümünü Kızılay’a bağışlayacaklarını ifade etti.
Tüm mallarını Kızılay’a bağışlama kararı aldıktan sonra akrabalarının kendilerine daha da soğuk davrandıklarını belirten Ahmet Karalar, "Türk Kızılayı devletimizin en güvenilir kurumlarından biri. Deprem, sel gibi doğal afet olan her yere koştuğu gibi, ülkemizin dışında felakete uğramış milletlerin de yardımına ilk koşan kurum. Burada rahatımız oldukça yerinde, bu saatten sonra kimseden hiç bir beklentimiz yok. İnsanların hayır dualarını almak bize yeter" şeklinde konuştu.
Eşiyle birlikte huzurevindeki odasını kendi kişisel eşyalarıyla donatan Sevim Karalar ise "Her yere Kızılay koşuyor. Yine de yardımlar az. Düzce’de deprem döneminde bulunduk, oraları gördük. Daha fazla malımız olsa onları da verirdik. Ben Kızılay’ımdan çok memnunum. Çocuğumuz yok diye hiç üzülmüyoruz. Burada o kadar çok çocuklarımız ve torunlarımız oldu ki" şeklinde konuştu.
"Kardeşlerimiz bize bakmadı, Kızılay bize sahip çıktı’’ diyen Karalar çifti, Akçakoca Yaşlılar konukevinde yemeklerini düzenli yediklerini, çamaşırlarının temizlendiğini, ilaçlarının zamanında verildiğini söylerken, çalışan tüm personelden memnun olduklarını dile getirdiler.
Kendi odalarında müstakil bir daire havasında yaşadıklarını da belirten Sevim ve Ahmet karalar, Akçakoca’yı da çok sevdiklerini ifade ederlerken, vasiyetlerini de yazdıklarını ve öldüklerinde Akçakoca’ya gömülmek istediklerini söylediler.
Akçakoca Yaşlılar konuk evi müdürü Suat Çakmak, yardımsever insanların bağışlarıyla Kızılay’ın tüm dünyada ezilenlere yardım ettiğini belirterek, "Tüm Dünya insanına yardımlar getirilmesi Türk halkının yardımseverliği ile oluyor" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287