Gazze’ye yardım götürecek 2’nci gemi yola çıkıyor

Gazze’ye gidecek 2’inci yardım gemisi bugün Mersin Limanı’ndan yola çıkacak. Dün sabah saatlerinde yola çıkan 137 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki Marshall Islands bayraklı Eclips Majuro isimli yük gemisi, gece saatlerinde Mersin...

banner279
02 Eylül 2016 Cuma 13:53
Gazze’ye yardım götürecek 2’nci gemi yola çıkıyor

Gazze’ye gidecek 2’inci yardım gemisi bugün Mersin Limanı’ndan yola çıkacak.
Dün sabah saatlerinde yola çıkan 137 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki Marshall Islands bayraklı Eclips Majuro isimli yük gemisi, gece saatlerinde Mersin Limanı’na ulaştı. Limanda 12. rıhtıma demir atan gemiye 2 bin 500 ton insani yardım, çocuklar için okul çantası ve kırtasiye seti ile 300 bin giysi ve bin bisiklet Gazzelilere yüklenecek. Gemiyle ayrıca 100 tekerlikli sandalye de engelli vatandaşlara ulaştırılacak. Sabah saatlerinde gemiye yükleme işlemi başlarken, gemi bugün saat 17.00’da düzenlenecek törenle yola çıkacak.
Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze’ye gidecek 2. gemideki yardımlar, Kurban Bayramı öncesi Gazzelilere ulaşmış olacak. Ramazan Bayramı öncesi de Lady Leyla isimli gemiyle 11 bin ton insani yardım, giysi ve oyuncak Gazze’ye gönderilerek Gazzelilerin yüzü güldürülmüştü. Türkiye’nin AFAD koordinesinde bugüne kadar ki Filistin’e yardımları 170 milyon TL’ye ulaştı.
(İHA)

Son Güncelleme: 02.09.2016 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287