Hainler suçu Semih Terzi'ye attı

Cumhurbaşkanı’na suikaste giden “hainler timi” emri şehit Ömer Halisdemir’in öldürdüğü darbeci general Semih Terzi’den aldıklarını söyleyip kendilerini aklamaya çalıştı.

banner279
21 Şubat 2017 Salı 08:15
Hainler suçu Semih Terzi'ye attı

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için Marmaris’te kaldığı oteli basan, aralarında bir menfezde saklanırken yakalanan çiğli üs imamı “Paşa” lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 47 kişi Muğla’da hâkim karşısına çıktı. FETÖ’cü sanıklar mahkeme salonuna getirilirken vatandaşlar da tepki gösterdi. Kalabalık “Oyun bitti, hainler için idam isteriz” diye bağırdı. Cumhurbaşkanı’nın da taraf olduğu yargılamada, sanıkların her biri için 6 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Davada Muğla Barosunun atadığı avukatlar da Fetullah Gülen’i savunmak istemedi.
Erdoğan’ın konakladığı otele yönelik saldırıyı yönettiği belirtilen eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in ifadesi alındı. Darbe girişiminin başarılı olması halinde atama listesinde “MİT Başkanı” olarak görevlendirildiği belirlenen Sönmezateş, “FETÖ’cü değilim” dedi. 
Sönmezateş, Erdoğan’ı öldürmek için değil, derdest ederek Ankara’ya götürmek için Marmaris’e gittiklerini belirtti. Suikast girişimine giden timleri kendisinin seçmediğini ileri süren Sönmezateş, şunları söyledi: Bütün dünya Cumhurbaşkanının İstanbul’a gittiğini bilirken, biz tuzağa düşürülerek oraya gönderildik. Cumhurbaşkanını almaya gittiğimizde eğer orada bakanlar olsaydı onlar da alınacaktı ancak Cumhurbaşkanı’nın ailesi alınmayacaktı.
Sönmezateş, görevden ilk olarak 11 Temmuz’da, açık görevden ise 13 Temmuz’da haberinin olduğunu anlattı. Sönmezateş “Görevi bana Semih Terzi verdi. Semih Terzi ve Zekeriya Aksakallı benim için kıymetliydi. Uçuş ekibine operasyonla ilgili bilgi vermedim. ‘TSK yönetime el koydu’ dediğimde uçuş ekibi helikopterlerin başındaydı” dedi.
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın “Madem ekipleri siz seçmediniz, neden böyle bir operasyona katıldınız” sorusuna Sönmezateş, şöyle cevap verdi: Alparslan Türkeş ve Kenan Evren hangi amaçla ihtilale katıldıysa, benim gibi vatanseverler de devletimiz için bu operasyona katıldık.

İDAM CANIMI YAKMAZ

İkinci savunması alınan Özel Kuvvetler timinin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen ise “Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Ben darbe yaptım. Bunun cezası idam bile olsa hiç canım yanmaz. İntihar olmayacağını bilsem sandalyeyi ben düşürürüm. Benim yaptığım tek şey Gökhan Paşa’m ve Semih Paşa’m tarafından bana verilen görevi yapmaktı” dedi.

POLİSLERİN PARASINI GASBETMİŞ

‘Paşa’ lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu’nun da aralarında bulunduğu cuntacılar menfezde yakalanmıştı. Sanıklardan Binbaşı Şükrü Seymen, hakimin “Polislerin parasını gasbettiniz mi?” sorusunu cevaplandırırken, “Zekeriya Kuzu, polislerin parasını aldığını söyledi. Bunu duyduğum zaman çok büyük tepki gösterdim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287