‘İspanya Boğa Güreşlerine’ rakip 8 asırlık yarışma

Denizli’de 8 asırdır devam eden ve UNESCO tarafından ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ olarak kabul edilen sudan koyun geçirme yarışları bu yıl da nefesleri kesti. Denizli’nin Çal ilçesinde 8 asırdır devam eden sudan koyun geçirme yarışları...

banner279
28 Ağustos 2016 Pazar 15:17
‘İspanya Boğa Güreşlerine’ rakip 8 asırlık yarışma

Denizli’de 8 asırdır devam eden ve UNESCO tarafından ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ olarak kabul edilen sudan koyun geçirme yarışları bu yıl da nefesleri kesti.
Denizli’nin Çal ilçesinde 8 asırdır devam eden sudan koyun geçirme yarışları bu yıl yine renkli görüntülere sahne oldu. Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nden geçen Büyük Menderes’te yapılan yarışlara MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli milletvekilleri, Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve yüzlerce vatandaş katıldı.
8 asır önce bir çobanın ağanın kızına aşık olmasının ardından ağanın kızını ancak koyunları sudan geçirmesi halinde vereceği hikayesinden yola çıkarak yapılan yarışlarda bu sene şehitlere saygı ve teröre tepki için eğlenceler iptal edildi. Yarışmada diğer senelerden farklı olarak da şehitler için tüm koyunlar sudan geçirildi.
Sudan koyun geçirmek için hızla toprak alandan gelen çobanlar önce kendileri suya atladı. Daha sonra çıkardıkları seslerle koyunlarının da suya atlamasını bekleyen çobanlardan bazıları başarılı oldu. Boyalı olan koyunun suya atlamasının ardından diğer koyunlar da suya atladı. Bazı çobanlar ise gösterdikleri tüm çabaya rağmen koyunlarını suya atlatamadı. Birçok fotoğrafçı çeşitli bölgelerden gelerek, sudan koyun geçiren çobanların fotoğraflarını çekti.
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, "Bu yarışlar Çal halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Tabi biz bu sene ülkemizdeki malum terör olaylarından dolayı buruk bir kutlama yapıyoruz. Bu işin tüm eğlence kısımlarını kaldırdık. Sadece ve sadece tüm şehitlerimiz için tüm koyunlarımızı sudan atlatıyoruz. İnşallah bundan sonra da terör belasından kurtulur ve normal hayatımıza döneriz diyorum. Burada 843’üncüsünü yapıyoruz bu etkinliğin. Bu toprakların üzerinde emelleri olan bir sürü insanlar, bir sürü hain ve şerefsizler var. Bu topraklar ‘Türklere bırakılamayacak kadar değerli’ diyen şerefsizlere diyorum ki, bu topraklar ilelebet Türk toprağı kalacak ve tüm koyunlarımız şehitlerimiz için atlıyor. İnşallah gelecek sene aynı amaçla, aynı güzellikle, aynı heyecan ve istekle yarışlarımızı devam ettireceğim" dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 28.08.2016 15:44
Anahtar Kelimeler:
YarışmaDenizli8Asırlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287