İstanbul’un 3 incisi aynı karede

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul’un 3 köprüsü aynı karede havadan görüntülendi. İstanbul’un incisi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim köprüsü havadan drone ile aynı karede...

banner279
28 Kasım 2016 Pazartesi 11:24
Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul’un 3 köprüsü aynı karede havadan görüntülendi.
İstanbul’un incisi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim köprüsü havadan drone ile aynı karede görüntülendi. Gece havadan görüntülenen köprüler kırmızı ışıkları ile oluşturdukları manzara kartpostallık görüntüler oluşturdu. Havadan çekilen görüntülerde üç köprü tüm ihtişamıyla aynı kareyi süsledi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ
Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından açılışı yapılan Boğaziçi Köprüsü, 15 Temmuz darbe girişimini sonrasında adı değiştirilerek, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” ismi verildi. Asya ve Avrupa yakasını ilk defa birbirine bağlayan İstanbul’un birinci boğaz köprüsünün yapımı 3 yılda tamamlandı. Köprüde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli yol bulunmaktadır.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ
3 Temmuz 1988’de dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından hizmete açılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yapımı ise 4 Ocak 1986 tarihinde başlanılıp, 3 Temmuz 1988 tarihinde tamamlandı. Köprüde Dört gidiş dörtte geliş olmak üzere toplam sekiz şeritli yol bulunmaktadır.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ
İstanbul’un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim, 29 Mayıs 2013 tarihinde inşaatı başladı Köprü, 26 Ağustos 2016 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım açılışını düzenlenen tören ile gerçekleştirdi. Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim köprüsü üzerinde 4+4 şerit otoyol ve 1+1 şerit demiryolu bulunuyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287