İzmir’de Kurban Bayramı hareketliliği

Kurban Bayramına sayılı günler kala İzmir’deki kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Satıcı ve alıcılar, sıkı pazarlıklar yapıyor.12 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı öncesi, İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere...

banner279
30 Ağustos 2016 Salı 08:23
İzmir’de Kurban Bayramı hareketliliği

Kurban Bayramına sayılı günler kala İzmir’deki kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Satıcı ve alıcılar, sıkı pazarlıklar yapıyor.
12 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı öncesi, İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere mevkiindeki kurban pazarı da hareketlenmeye başladı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satmaya çalışan satıcılar, bayramın 4. gününe kadar alıcı bekleyeceklerini söylüyor. Vatandaşlar ise satıcılarla yaptıkları sıkı pazarlık sonuncunda galip çıkıyor.
"Bayramın 4. gününe kadar buradayız"
Kars’tan İzmir’e 60 tane dana getiren Tekin Tarhan isimli satıcı, “Hayvan fiyatları yüksek olduğu için vatandaşın bütçesi yetmiyor. Allah bereket versin, yine de satış yaptık ama geçen seneye nazaran satışlar biraz daha düşük. 60 tane danadan beş tanesini sattık. İnşallah bayramın 4. gününe kadar hepsini satarız. Yoksa işimiz zor” dedi.
En pahalısı 16 bin 500 TL
En pahalı hayvanının 16 bin 500 TL olduğunu belirten Tarhan, “Kesildiğinde yaklaşık 650 kilo eti var. Hemen hemen araba parası ama bir araba parası kadar eti çıkar. Bir mezbahaya atsan 15 bin para toplar” diye konuştu. Tarhan, sıkı pazarlık sonucu en gözde hayvanını 15 bin 500 liraya Zafer Çelebi isimli vatandaşa sattı.
"Küçükbaşta hareketlilik var"
Küçükbaş hayvanların alıcısının büyükbaşlara göre daha fazla olduğunu belirten Samet Tarhan ise şunları söyledi:
“Kars’tan 400 tane küçükbaş hayvan getirdik, 20 tanesini sattık. Küçükbaşta daha çok hareketlilik var. Şimdiden 20 tanesini satmamız çok iyi. Satışlarımız geçen seneye göre daha güzel. Bu yıl hayvanlarımız da çok güzel. Hayvanlar 600’den bin 200 liraya kadar satılıyor.”
Sivas’tan 20 tane dana getirdiğini söyleyen Ömer Koç da 14 bin liraya kadar hayvanı olduğunu, satışların bu yıl daha iyi olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 30.08.2016 10:08
Anahtar Kelimeler:
IzmirKurban Bayramı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287