Sağanak yağış tüm yurtta etkili oldu

Sağanak yağış tüm yurtta etkili oldu, vatandaşlar zor anlar yaşadı.Sağanak yağış etkisini devam ettiriyor. Yağış İstanbul’da günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sancaktepe Fatih Mahallesinde kanalizasyon borusu tıkanınca bazı evleri su...

banner279
29 Kasım 2016 Salı 13:57

Sağanak yağış tüm yurtta etkili oldu, vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Sağanak yağış etkisini devam ettiriyor. Yağış İstanbul’da günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sancaktepe Fatih Mahallesinde kanalizasyon borusu tıkanınca bazı evleri su bastı. Esenlerdeki 15 Temmuz Demokrasi Otogarının yanındaki alt geçit de trafiğe kapandı. Sağanak yağış trafiği de aksattı. Köprü bağlantı yolları ve Tem’de de trafik bazen durma noktasına geldi.
Diğer yandan Marmara bölgesinde hava şartları deniz ulaşımını da etkiledi. İstanbul ve Bursa deniz otobüslerinin seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO’nun Yenikapı-Bandırma seferi BUDO’nun ise Mudanya-Büyükçekmece seferleri iptal edildi. Bu arada AKOM İstanbulluları uyardı. AKOM’dan yapılan açıklama İstanbul’a gece saatlerinde sulu kar beklendiği bildirildi.

İZMİR
Sağanak yağış İzmir’i de etkisi altına aldı. Kentte etkili olan sağanak yağış İzmirlileri olumsuz etkiledi. Su birikintileri oluşan bazı caddelerde rögarlar taşarken, bazı araçlar yolda kaldı. Dikili’de aniden bastıran sağanak seli de beraberinde getirdi. Dereyi taşıran sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, 10 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, su baskınları nedeniyle maddi hasarın boyutu oldukça fazla.

BALIKESİR
Sağanak yağışın etkili olduğu yerlerden birisi de Balıkesir oldu. Metrekareye 215 metrekareye yağışın düştüğü Ayvalık’ta ev ve iş yerlerinde su baskınları oluştu, ulaşım aksadı. Çamlık mevkiinde etkili olan hortum ise bir ağacın devrilmesine sebep oldu.
İlçede etkili olan şiddetli sağanak yağış eğitime de engel oldu. İlk ve orta dereceli okullarda eğitime 29 Kasım Salı günü ara verildi. İlçe genelinde devam eden sağanak nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunun 23. Kilometre uzunluğundaki Ayvalık-Altınova mahallesi kesiminde trafik durdu.

ÇANAKKALE
Çanakkale’de de etkisini gösteren şiddetli sağanak Eceabat’ta dereleri taşırdı, yollar trafiğe kapandı. Gökçeada ve Bozcaada ilçesine yapılması planlanan bazı feribot seferleri de hava şartlarından dolayı iptal edildi.

METEOROLOJİ UYARDI
Öte yandan meteoroloji 5 il için kar ve soğuk hava uyarısı yaptı. Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’ta Çarşamba için kar yağışı ve soğuk hava beklendiği ifade edildi.

Son Güncelleme: 29.11.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287