Şehit annesinin acılı günü

Şırnak’un Uludere ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit’in cenazesi memleketi Isparta’da toprağa verildi. Tören boyunca,...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 15:19
Şehit annesinin acılı günü

Şırnak’un Uludere ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit’in cenazesi memleketi Isparta’da toprağa verildi. Tören boyunca, şehit annesinin elini bir kadın astsubay hiç bırakmadı. Şehit annesinin güneşten etkilenmemesi için başına Türk bayrağı tutuldu
Şehidin cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekili Said Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin cenaze namazı kılınmadan önce oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Gülfidan Yiğit, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Sen şehit mi oldun yavrum? Anasının kuzusu" diyerek gözyaşı döktü. Tören boyunca sandalyede oturan şehit annesinin elini bir kadın astsubay hiç bırakmadı. Şehit annesinin güneşten etkilenmemesi için başına Türk bayrağı tutuldu.
Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Galip Akın kıldırdı. Müftü Akın, "Şehidimiz 15 Temmuz gecesinden dünkü geceye kadar nöbet tutanların arasındaydı. Dua etmişti. Şahadet nasip oldu. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. 15 Temmuz’dan bugüne kadar o mefhum girişimde bulunan tüm teröristlerin PKK’sından FETÖ’süne kadar Rabbim tuzaklarını kendi başlarına geçirsin inşallah. Rabbim bu aziz milleti, bir daha bu şekliyle durumlara düşürmesin" diye dua ederek şehit için helallik istedi.
Cenaze namazının ardından, Şehit Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit’in tabutu askerlerin omzunda top arasına konuldu. Şehidin cenazesi, tekbirlerle Garnizon Şehitliğine defnedildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287