Şehit kardeşi Resul Keçeci: "İntikamını alacağım”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde girilen çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci, memleketi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 21 yaşındaki kardeşi Resul Keçeci ise ağabeyinin...

banner279
30 Ağustos 2016 Salı 16:58
Şehit kardeşi Resul Keçeci: "İntikamını alacağım”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde girilen çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci, memleketi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 21 yaşındaki kardeşi Resul Keçeci ise ağabeyinin tabutu başında intikam yemini etti.
Hakkari Şemdinli’de önceki gece 24.00 sıralarında girilen çatışmada şehit düşen Zonguldaklı asker Kerim Keçeci’nin naaşı dün gece saatlerinde memleketi Zonguldak’a getirildi. Naaşı Çaycuma Devlet Hastanesi’nden alınarak Çaycuma Belediyesi’ne ait pazaryerine getirilen Kerim Keçeci için cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Şehidin cenaze namazını ise Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk kıldırdı.
Cenaze törenine; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Şehit Kerim Keçeci’nin Hakkari’de görev yapan uzman çavuş ağabeyi Mustafa Keçeci de cenaze törenine son anda yetişti.

Kardeşinden intikam yemini
Şehidin 21 yaşındaki kardeşi Resul Keçeci ise ağabeyinin tabutunu bir an olsun yalnız bırakmadı. Ağabeyine ait “Kerim 67” nolu formayı da giyen Resul Keçeci, “Dik duracağım ağabey, ağlamayacağım. O şerefsizlere karşı dik duracağım dedim. Canımdan can aldın ağabey” diye feryat etti. Resul Keçeci, “Allah’ım sen bana dayanma gücü ver. Ağabey kanını yerde koymayacağım. İntikamını alacağım” dedi.

Asker arkadaşı: “Kanını yerde koymayacağım”
Şehidin asker arkadaşı Sezai Usluoğlu ise tabutun başında gözyaşı döktü. Boynundaki künyesini çıkartarak tabutun üzerine koyan Usluoğlu, şehidin naaşının cenaze aracına konulduğu sırada sinir krizleri geçirdi. Usluoğlu, “Neredesin Kerim, kardeşim. Nereye gidiyorsun? Kardeşim gitme. Ben de askerim. Kanını yerde koymayacağım” diye feryat etti. Şehidin babası Naim Keçeci, ağabeyi Mustafa ve kardeşi Resul tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Baba Naim Keçeci, “Yiğidim” diyerek feryat ettiği tabutu okşayarak diğer çocuklarını teselli etti. Anne Ferizan Keçeci ve yakınları ise cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi.
Kılınan cenaze namazının ardından dualar edildi. Şehit Uzman Onbaşı Kerim Keçeci’nin naaşı defnedilmek üzere köyü Yeniköy’e götürüldü.
(İHA)

Son Güncelleme: 30.08.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287